Γκάλαντ: Το Ισραήλ πρόκειται να περάσει στο επόμενο στάδιο του πολέμου

«Βρισκόμαστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής», σχολίασε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας
Associated Press
1'

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, τόνισε κατά τη διάρκεια αξιολόγησης της κατάστασης την Κυριακή με την 98η Μεραρχία στα βόρεια σύνορα πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή περνάει στο επόμενο στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ο Γκάλαντ και η 98η Μεραρχία εξέτασαν την πρόοδο του IDF μέχρι τώρα.

«Ουσιαστικά κινούμαστε από μια κατάσταση νίκης του εχθρού σε όλα τα χωριά επαφής σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας σήραγγες, ανατινάζοντας αποθήκες πυρομαχικών, εξάρθρωση της Χεζμπολάχ», είπε ο Γκάλαντ.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη περισσότερα να γίνουν. Ο IDF προετοιμάζεται για περαιτέρω καθήκοντα, αλλά πρώτα και κύρια, εκτελεί σωστά αυτή την επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στο στρατιωτικό αρχηγείο της Kirya στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο ενός από τους υπουργούς στους Times of Israel.

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται να χτυπήσει το Ιράν ως απάντηση στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου που εξαπέλυσε η Ισλαμική Δημοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις