Ισραήλ: Αυτό είναι το απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε από τις ΗΠΑ

Τι έλεγε το άκρως απόρρητο έγγραφο, για τις προετοιμασίες αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράν, και πώς διέρρευσε.

Ισραήλ: Αυτό είναι το απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε από τις ΗΠΑ
2'

Πρόκειται για άκρως απόρρητη έκθεση που φέρεται να διέρρευσε από το Εθνικό Ινστιτούτο Συστημάτων Διαχείρισης Περιστατικών και Προηγμένων Τεχνολογιών (NIMSAT) του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, όπως φαίνεται στο επίμαχο έγγραφο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1.

Η έκθεση αναφέρεται με λεπτομέρειες στις προετοιμασίες του Ισραήλ επί του πεδίου για το κτύπημα κατά του Ιράν, σε αντίποινα για τη βαλλιστική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για πληροφορίες, που συνέλεξε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών στις 15 και 16 Οκτωβρίου, και περιλαμβάνουν την απόκρυψη οχυρωμένων υπόγειων καταφυγίων πολεμικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Χατσερίμ και τις προετοιμασίες που κάνει το Ισραήλ για τον εξοπλισμό μαχητικών αεροσκαφών με δύο τύπους βαλλιστικών πυραύλων.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο ένας από τους δύο τύπους βαλλιστικών πυραύλων, με την κωδική ονομασία Golden Horizon, Χρυσός Ορίζοντας, είναι παντελώς άγνωστος και εικάζεται ότι αποτελεί μυστικό όπλο που ανέπτυξε το Ισραήλ.

Το πλεονέκτημα αυτών των πυραύλων είναι η ικανότητά τους να εκτοξεύουν πυρομαχικά ακριβείας από απόσταση, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των συστημάτων αεράμυνας του εχθρού. Επίσης γίνεται αναφορά και σε μεγάλης κλίμακας άσκηση των Ισραηλινών ενόψει της επίθεσης κατά του Ιράν με τη συμμετοχή τριών αεροσκαφών ανεφοδιασμού και ενός αεροσκάφους διοίκησης και ελέγχου G-550 ισραηλινής κατασκευής. Από την ανάλυση αυτών των πληροφοριών προκύπτει επίθεση με τουλάχιστον 56 βαλλιστικούς πυραύλους αέρος – εδάφους

Το άκρως απόρρητο έγγραφο ανήκει στην κατηγορία πληροφοριών που μπορούν να βλέπουν μόνο τα λεγόμενα πέντε μάτια, δηλαδή οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Πώς διέρρευσε λοιπόν ένα τόσο ευαίσθητο έγγραφο και μάλιστα προς φιλοϊρανικό λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης; Σύμφωνα με πληροφορίες της Χααρέτζ, που επικαλείται ισραηλινή πηγή, οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη από το Ισραήλ για τη διαρροή. Μια διαρροή, που θα αναγκάσει προφανώς το Ισραήλ να τροποποιήσει τα σχέδιά του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή