Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ κατηγορεί τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ για «δωροδοκία» από τη Χεζμπολάχ

Πολλά τα περιστατικά μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και κυανόκρανων στον νότιο Λίβανο με Ισραήλ και ΟΗΕ να αλληλοκατηγορούνται
AP
1'

Σε νέα φάση εισέρχεται η διαμάχη Ισραήλ και ΟΗΕ, το οποίο κατηγορεί τις ειρηνευτικές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, ότι δωροδοκήθηκαν από τη Χεζμπολάχ, για να χρησιμοποιήσει θέσεις της UNIFIL.

Δημοσίευμα της Israel Hayom υποστηρίζει πως μαχητές της Χεζμπολάχ που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων χερσαίων επιχειρήσεων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στο νότιο Λίβανο αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια ανακρίσεων ότι η οργάνωση πλήρωσε το προσωπικό της UNIFIL για να χρησιμοποιήσει τις θέσεις τους στην περιοχή.

Αυτές οι πηγές, γνωστές στις λεπτομέρειες, αποκάλυψαν ότι η Χεζμπολάχ ανέλαβε επίσης τον έλεγχο των καμερών της UNIFIL σε συγκροτήματα κοντά στα ισραηλινά σύνορα και τις χρησιμοποίησε για δικούς της σκοπούς.

Η UNIFIL χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες, σε επικοινωνία με την Jerusalem Post.

Το ψήφισμα 1701 του ΟΗΕ, που εγκρίθηκε με την ολοκλήρωση του πολέμου, εξουσιοδότησε τους στρατιώτες της UNIFIL να εμποδίσουν στελέχη της Χεζμπολάχ να εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες νότια του ποταμού Λιτάνι.