Ουκρανία: Aπελπισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες - Στα ύψη τα ποσοστά λιποταξίας στον ουκρανικό στρατό

Οι λιποταξίες από τον στρατό της Ουκρανίας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Ουκρανία: Aπελπισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες - Στα ύψη τα ποσοστά λιποταξίας στον ουκρανικό στρατό

Ουκρανοί στρατιώτες της ταξιαρχίας Khartia εκτοξεύουν οβιδοβόλο D-30 προς ρωσικές θέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο

2'

Απελπισμένοι Ουκρανοί άντρες κρύβονται στα σπίτια τους έως και 8 μήνες για να αποφύγουν τη στρατολόγηση και να πολεμήσουν τη Ρωσία.

Αποφεύγουν να εμφανίζονται σε κοινή θέα, ώστε να μην εντοπιστούν. Δεν κινούνται με τα μέσα μεταφοράς, κάνουν τις αγορές τους μέσω διαδικτύου, δεν παρίστανται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους ή δεν βρίσκονται κοντά στη γέννηση των παιδιών τους, σύμφωνα με μαρτυρίες τους σε αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Αυτό έρχεται καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε επιφυλακή για περισσότερους μαχητές καθώς αγωνίζεται να αναπληρώσει τον στρατό της, ενώ χιλιάδες στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα προσχωρούν στη Ρωσία.

Οι λιποταξίες από τον στρατό της Ουκρανίας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών από την έναρξη της πρόσφατης κλιμάκωσης της σύγκρουσης το 2022.

Η Ουκρανία ψήφισε έναν αμφιλεγόμενο νέο νόμο τον Μάιο που απαιτεί από κάθε άνδρα ηλικίας — 25 έως 60 — να εγγραφεί ώστε να μπορεί να κληθεί.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του είναι «πιο κοντά στο τέλος του πολέμου» με τη Ρωσία μετά από περισσότερα από δυόμισι χρόνια από την έναρξη.

Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν παράσχει ένα πρόγραμμα βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, επιβάλλοντας επίσης αρκετούς γύρους κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Η Ρωσία άνοιξε εκ νέου την αντεπίθεσή της στο Χάρκοβο τον Μάιο, καθώς οι σύμμαχοι συζητούσαν να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς της σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

Η επίθεση ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της Ρωσίας σε 17 μήνες, ανέφερε η Telegraph, κατακτώντας 250 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα ρωσικά στρατεύματα τα κατάφεραν έξι μίλια προτού η Ουκρανία σταθεροποιήσει την κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή