Αυστραλία: Εφιάλτικες στιγμές - Έβλεπε τον 15χρονο γιο του στα σαγόνια λευκού καρχαρία

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας σε μία ασυνήθιστη εμφάνισή του στην περιοχή επιτέθηκε στον νεαρός, πριν προλάβουν να τον βοηθήσουν

Αυστραλία: Εφιάλτικες στιγμές - Έβλεπε τον 15χρονο γιο του στα σαγόνια λευκού καρχαρία
facebook
2'

Σε τραγωδία κατέληξε η αγάπη ενός έφηβου για το σέρφινγκ, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, στη Νότια Αυστραλία, με τον πατέρα του να παρακολυθεί ανήμπορος να αντιδράσει.

Ο Kάι Κόουλι είχε επιδοθεί στο πάθος του για σέρφινγκ, όταν οι ντόπιοι εντόπισαν το θηρίο να περικυκλώνει τον 15χρονο και έσπευσαν να βοηθήσουν λίγα λεπτά πριν η θάλασσα βαφτεί κόκκινη από το αίμα του νεαρού.

whiteshark.jpg

Ο Κάι προσπάθησε απεγνωσμένα να κολυμπήσει πίσω στην ακτή, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειές του ήταν μάταιες και πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από το περιστατικό, ο πολλά υποσχόμενος Κάι, είχε καταταχθεί στη θέση 146 ως καλύτερος σέρφερ κάτω των 18 ετών στην Αυστραλία..

Ο πατέρας του μιλώντας σε αυστραλιανό μέσο περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές: «Ο καρχαρίας του ακρωτηρίασε το πόδι του, ένας ντόπιος έτρεξε, πήδηξε στη σανίδα του και κωπηλάτησε για να τον βοηθήσει. Ο καρχαρίας τους περικύκλωνε καθώς ο τύπος τράβηξε το αγόρι έξω από το νερό. Υπήρχε πολύ αίμα. Τον έφερε στην ακτή, αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ αργά μέχρι τότε».

Ντόπιοι υποστηρίζουν ωστόσο ότι είναι ασυνήθιστη η εμφάνιση μεγάλων λευκών καρχαριών στην περιοχή.

Ένα GoFundMe που ξεκίνησε για να υποστηρίξει την οικογένεια έφτασε σχεδόν τα 90.000 δολάρια και μια δημόσια τοιχογραφία ζωγραφίστηκε τελευταία για να τιμήσει τον Κάι.

Στην κηδεία του στο αγαπημένο του σημείο σερφ - στο προάστιο Seaford της Μελβούρνης - εκατοντάδες εμφανίστηκαν για να υποβάλουν τα σέβη τους.

Μετά την πρόσφατη επανάληψη της ιστορίας στο YouTube, πολλοί θεατές έσπευσαν να πουν τη γνώμη τους.

Κάποιος έγραψε: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο αυτής της οικογένειας, προσευχές σε όλους».

Ένας άλλος είπε: «Τόσο λυπηρό για το αγόρι, αλλά καταλαβαίνω την αγάπη για τον ωκεανό και το σέρφινγκ. Ευλόγησε την ψυχή του».

Ενώ ένας πρόσθεσε: «Δεν έχει σημασία πού σερφάρετε, είστε στην κουζίνα του καρχαρία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή