Ιππέας ρίσκαρε τη ζωή του για να βοηθήσει το άλογο του που κατέρρευσε στη μέση κούρσας

Το άλογο είναι καλά στην υγεία του και έχει αποσυρθεί από τις κούρσες

Ιππέας ρίσκαρε τη ζωή του για να βοηθήσει το άλογο του που κατέρρευσε στη μέση κούρσας
Daily Mail
2'

Ένας ταχύς και εύστροφος ιππέας βούτηξε για να βοηθήσει το άλογό του αφού αυτό κατέρρευσε στη μέση του αγώνα στην Αυστραλία.

Το άλογο - πρωταθλητής της ιππασίας «Think About It» υπέστη μια καταστροφική εσωτερική αιμορραγία κατά τη διάρκεια του αγώνα Sydney Stakes το Σάββατο.

Ο ιππέας Jason Collett πετάχτηκε από την ράχη του αλόγου, αλλά γρήγορα σηκώθηκε στα πόδια του για να προσφέρει παρηγοριά στο ταλαιπωρημένο άλογο, καθώς αυτό κουνούσε τα πόδια του στον αέρα.

Ο Collett φαίνεται στα πλάνα να τρέχει για να κρατήσει το κεφάλι του αλόγου καθώς η υπόλοιπη ομάδα τρέχει προς τη γραμμή τερματισμού.

(Προσοχή: Σκληρές Εικόνες)

Ο «Think About It», νικητής της περσινής κούρσας του Έβερεστ, ανέκαμψε «ως εκ θαύματος» μετά από ότι «εξαπάτησε» το θάνατο - αν και ο προπονητής Joseph Pride επιβεβαίωσε ότι το άλογο θα αποσυρθεί.

Ο Pride δήλωσε ότι ανησυχούσε ότι ο τραυματισμός θα μπορούσε να είναι το τέλος για το άλογο κούρσας μετά την πτώση του κατά τη διάρκεια του Sydney Stakes στις 19 Οκτωβρίου.

Ένα παραβάν βγήκε για να αποκλείσει την οδυνηρή σκηνή από τη θέα του γεμάτου πλήθους, κάτι που συχνά αποτελεί σίγουρο σημάδι ότι το άλογο πρόκειται να θανατωθεί.

«Έχω ξαναδεί άλογα να πέφτουν έτσι και δυστυχώς δεν ξανασηκώνονται», δήλωσε ο Pride στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

«Από τη στιγμή που ανεβαίνει αυτό το παραβάν, δεν πρόκειται να ξαναβγούν από εκεί μέσα ζωντανά».

Παραδόξως, το άλογο ξανασήκωσε το κεφάλι του και βοηθήθηκε να σηκωθεί ξανά στα πόδια του.

«Είδα το κεφάλι του να ξεπροβάλλει. Ήταν καταπληκτικό. Απλά σκέφτηκα «Τι ανακούφιση» πρόσθεσε ο Pride.

Στη συνέχεια, το άλογο οδηγήθηκε από την πίστα πίσω στο στάβλο του, όπου μια κτηνιατρική αξιολόγηση αποκάλυψε ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του.

Οι ιδιοκτήτες και ο προπονητής πήραν την άμεση απόφαση να αποσύρουν το άλογο από τις ιπποδρομίες, λέγοντας ότι ήταν μια «εύκολη απόφαση», καθώς επρόκειτο για μια «μεγάλη αιμορραγία».

«Δεν πιστεύω σε ανώτερες δυνάμεις, αλλά ειλικρινά, κάτι συνέβη εκεί. Υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση, αλλά δεν μπορώ να την εξηγήσω. Δεν έπρεπε να είχε σηκωθεί».

Λίγο αργότερα ανέφεραν ότι το άλογο ήταν «λαμπερό και χαρούμενο», έχοντας αναρρώσει από θαύμα μετά την τρομακτική πτώση.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που τον βλέπω σήμερα το πρωί. Δεν μπορώ καν να πιστέψω ότι δεν φαίνεται καν να πονάει από την πτώση. Αναποδογύρισε και με ταχύτητα καθώς πήγαιναν με περίπου 60 χιλιόμετρα την ώρα».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή