Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα για διαφθορά

Υπό έρευνα βρίσκεται και η σύζυγός του  Μόνικα Κριεμάδι, για τις ίδιες κατηγορίες

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα για διαφθορά
1'

Με εντολή έρευνας του SPAK, του αρμόδιου οργάνου κατά της Διαφθοράς, συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και επικεφαλής του κόμματος ««Ελευθερία», Ιλίρ Μέτα.

Μάλιστα, το Top Channel δημοσίευσε βίντεο από την σύλληψη του προέδρου. Στο ντοκουμέντο φαίνονται μάλιστα οπλισμένοι αστυνομικοί οι οποίοι έχουν ανοίξει τις πόρτες του οχήματος του Μέτα, την ίδια ώρα που ο ίδιος και ο οδηγός του προβάλουν αντίσταση. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να απομακρύνουν με τη βία τον Μέτα από το αυτοκίνητο και τον έβαλαν στο περιπολικό.

Γνωρίζοντας για την επικείμενη σύλληψή του, ο ίδιος είχε προγραμματίσει συνέντευξη τύπου στις 13:40, ωστόσο οι Αστυνομικοί πρόλαβαν να τον συλλάβουν πριν την συνέντευξη του.

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας κατηγορείται για τρεις υποθέσεις διαφθοράς, ενώ παράλληλα δεν έχει δηλώσει περιουσιακά του στοιχεία, όπως μεταφέρει το top-channel.tv. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν πως κατηγορείται για «ξέπλυμα χρήματος».

Υπό έρευνα βρίσκεται και η σύζυγός του, Μόνικα Κριεμάδι, για τις ίδιες κατηγορίες, με τον Μέτα να δηλώνει πως ουδέποτε έχει εμπλακεί με περιουσιακά στοιχεία ή οικονομικά ζητήματα για τα οποία κατηγορείται.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή