Λίβανος: Καρέ καρέ το ισοπεδωτικό χτύπημα ρουκέτας σε πολυκατοικία της Βηρυτού

Το πυραυλικό χτύπημα καταγράφηκε από τον φακό έμπειρου φωτογράφου του πρακτορείου Associated Press, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί καθώς το κτήριο είχε εκκενωθεί

Λίβανος: Καρέ καρέ το ισοπεδωτικό χτύπημα ρουκέτας σε πολυκατοικία της Βηρυτού
AP Photo/Bilal Hussein
2'

Το χθεσινό χτύπημα σε μία πολυκατοικία της Βηρυτού, έκανε τον γύρο του κόσμου με βίντεο να αποτυπώνει την επίθεση.

Απαθανατίστηκε όμως και από έναν φωτογράφο του Associated Press, ο οποίος έστρεψε την κάμερά του προς την πολυκατοικία, την ώρα που ο πύραυλος έπεφτε καταγράφοντας καρέ προς καρέ τη στιγμή της καταστροφής.

«Άκουσα τον ήχο του πυραύλου να σφυρίζει, κατευθύνθηκα προς το κτίριο και μετά άρχισα να γυρίζω», είπε ο έμπειρος φωτογράφος του πρακτορείου, Μπιλάλ Χουσεΐν , ώρες αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση. Οι εικόνες που κατέγραψε ο Χουσεΐν από το βλήμα, παγωμένο κατά τη διάρκεια της πτήσης πριν εξαφανίσει τη δομή, παρέχουν μια εντυπωσιακή ματιά στην ταχύτητα, τη δύναμη και την καταστροφή του σύγχρονου πολέμου.

Το χτύπημα την Τρίτη σημειώθηκε περίπου 40 λεπτά αφότου ένας εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δημοσίευσε μια προειδοποίηση στα αραβικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδοποιώντας τους ανθρώπους μέσα και γύρω από ένα ζευγάρι κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού ότι πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή. Δεν εξήγησε γιατί στοχοποιήθηκαν τα κτίρια, εκτός από το ότι ήταν κοντά σε «συμφέροντα και εγκαταστάσεις» που συνδέονται με τη μαχητική ομάδα της Χεζμπολάχ.

Η προειδοποίηση ώθησε πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πολυσύχναστη, πυκνοκατοικημένη γειτονιά, ενώ άλλοι, συμπεριλαμβανομένων μερικών δημοσιογράφων, παρακολουθούσαν. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα, καθώς το κτήριο είχε προλάβει να εκκενωθεί.

Λίγα λεπτά πριν ο πύραυλος καταρρίψει το κτίριο, δύο μικρότερα βλήματα εκτοξεύτηκαν στην οροφή σε αυτό που ο στρατός του Ισραήλ συχνά αποκαλεί προειδοποιητικά χτυπήματα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AP στο σημείο. Είναι μια πρακτική που ακολούθησε το Ισραήλ όταν οργανώνει χτυπήματα στη Γάζα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πολέμων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή