Η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικάνικες εκλογές με στρατούς Troll- Τι αποκάλυψε η Microsoft

Κινέζικες οργανώσεις προσπαθούν να υποσκάψουν την ψήφο στις ΗΠΑ για τους Ρεπουμπλικάνους, εν' όψει των εκλογών του Νοεμβρίου. 

Η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικάνικες εκλογές με στρατούς Troll- Τι αποκάλυψε η Microsoft
2'

Ένας στρατός από ελεγχόμενα από την Κίνα bots στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικάνικες εκλογές, σύμφωνα με έκθεση της Microsoft στην οποία αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters.

Στόχος της επιχείρησης οι ψηφοφόροι σε Αλαμπάμα, Τέξας και Τενεσί, με τους γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων στις περιοχές αυτές να δυσφημούνται από τον κινέζικο διαδικτυακό στρατό.

Συγκεκριμένα προσπαθούν να πλήξουν τον Μπάρι Μούρ από την Αλαμπάμα, τον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Μάικλ Μακόλ από το Τέξας, την γερουσιαστή του Τενεσί Μάρσα Μπλάκμπερν και τον Μάρκο Ρούμπιο από την Φλόριντα.

Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το Reuters η όλη επιχείρηση αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια παρέμβασης στην εκλογική αναμέτρηση των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Το δίκτυο των τρολ που ελέγχεται από την Κίνα "αναπαρήγαγε αντισημιτικά μηνύματα, ενίσχυσε τις κατηγορίες για διαφθορά και προώθησε υποψηφίους της αντιπολίτευσης", σύμφωνα με τη Microsoft.

Η ομάδα που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη εκστρατεία είναι γνωστή ως Taizi Flood, και έχει στο παρελθόν συνδεθεί με το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας.

Οι αμερικάνοι γερουσιαστές στοχοποιήθηκαν ο καθένας επειδή είχαν καταγγείλει σε κάποια στιγμή τις πολιτικές της κινεζικής κυβέρνησης, σημειώνει η έκθεση.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κίνας στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η Κίνα "δεν έχει καμία πρόθεση και δεν θα παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές" και ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι "γεμάτοι κακόβουλες εικασίες."

Μεταξύ άλλων, τα bots επέκριναν την υποστήριξη του Μούρ προς το Ισραήλ και χρησιμοποίησαν αντισημιτική γλώσσα.

Μια άλλη συλλογικότητα συναφών λογαριασμών ισχυρίστηκε ότι ο Ρούμπιο ήταν μέρος ενός συστήματος οικονομικής διαφθοράς. Τα bots ενίσχυσαν την υποστήριξη προς τον εκλογικό αντίπαλο της Μπλάκμπερν ενώ διέδιδαν ισχυρισμούς ότι πήρε χρήματα από φαρμακευτικές εταιρείες. Με τον Μακόλ, προώθησαν αφηγήσεις ότι συμμετείχε σε χρηματιστηριακές συναλλαγές με «σωτερική πληροφόρηση».

Οι Μούρ, Μακόλ και Μπλάκμπερν διεκδικούν την επανεκλογή τους τον επόμενο μήνα. Ο Ρούμπιο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας, δεν πρόκειται να επανεκλεγεί πριν από το 2028.

Η έκθεση δεν παρέχει μετρήσεις για το πόσοι Αμερικανοί είδαν τις σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια εκπρόσωπος του Μουρ, η Μάντισον Γκριν, δήλωσε ότι το γραφείο του ήταν ενήμερο για την εκστρατεία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή