Κίνα: Άντρας μαχαίρωσε και τραυμάτισε πέντε άτομα - Ανάμεσα τους τρία παιδιά

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και «δεν βρίσκονται σε κατάσταση που να απειλεί τη ζωή τους» αναφέρει η αστυνομία

Κίνα: Άντρας μαχαίρωσε και τραυμάτισε πέντε άτομα - Ανάμεσα τους τρία παιδιά
AP
1'

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στο Πεκίνο, ανέφερε η κινεζική αστυνομία τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το CNN, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3.20 μ.μ. τοπική ώρα στην συνοικία Χαϊντιάν της κινεζικής πρωτεύουσας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία.

«Ο ύποπτος, που αναγνωρίστηκε με το επώνυμο Τανγκ (50χρονος άνδρας), συνελήφθη επί τόπου», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και «δεν βρίσκονται σε κατάσταση που να απειλεί τη ζωή τους».

Η αστυνομία δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Wanquanzhuang Road και Wanliu Middle Road. Το σημείο αυτό βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό σχολείο Zhongguancun No.3.

Η χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων έχει γενικά χαμηλά ποσοστά βίαιων εγκλημάτων, αλλά έχει συγκλονιστεί από μια σειρά από υποθέσεις μαχαιρωμάτων τις τελευταίες δεκαετίες.

Αρκετές από αυτές είχαν ως στόχο σχολεία, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης με μαχαίρι το 2020 σε δημοτικό σχολείο, καθώς και επιθέσεων σε ή κοντά σε νηπιαγωγεία το 2022 και το 2023.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή