Ισραήλ: Βίντεο-ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του Γιαχιά Σινουάρ

Ένας στρατιώτης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατέγραψε στιγμή προς στιγμή το συμβάν
1'

Νέα συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχιά Σινουάρ, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ισραήλ. Η επιχείρηση έλαβε χώρα στις 16 Οκτωβρίου 2024, σε περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας και έγινε από το 450 Τάγμα Πεζικού της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ.

Ένας στρατιώτης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατέγραψε στιγμή προς στιγμή το συμβάν.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο ίδιος είχε βάλει μια κάμερα για να καταγράψει τις κινήσεις, αλλά δεν ήξερε ποιος ήταν ο στόχος της επιχείρησης. Επίσης καταγράφηκαν και οι συνομιλίες του στρατιώτη με τον διοικητή του, που αποκαλύπτουν τη στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο στρατιώτης ακούγεται να λέει σε ένα απόσπασμα του βίντεο: «Ένας ακόμα τρομοκράτης εξοντώθηκε» με τον διοικητή του να απαντά: «Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τριγύρω στα συντρίμμια» αλλά έδειξε εμφανώς την ικανοποίηση του για την επίτευξη του στόχου της αποστολής.

Στο βίντεο φαίνονται τα συντρίμμια όπου βρέθηκε νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς, Σινουάρ, που προκλήθηκαν από έντονα πλήγματα από το ισραηλινό τανκ τύπου Merkava. Κλείνοντας το βίντεο, ταυτοποιείται η σορός του Σινουάρ και έτσι σηματοδοτείται το τέλος της επιχείρησης τους.

Σχετικές ειδήσεις