Αγγλία: Πολιτικός «έσπασε» στο ξύλο άντρα - Διαφώνησαν για το επίδομα καυσίμων και μια γέφυρα

Πλάνα από το περιστατικό δείχνουν τον πολιτικό να κουνάει το δάχτυλο στο πρόσωπο του πεσμένου άνδρα, φωνάζοντας: «Δεν θα με απειλήσεις ξανά, έτσι;»

Αγγλία: Πολιτικός «έσπασε» στο ξύλο άντρα - Διαφώνησαν για το επίδομα καυσίμων και μια γέφυρα
Daily Mail
2'

Άντρας δέχτηκε μπουνιά από βουλευτή του Εργατικού Κόμματος - αφού οι δυο τους συγκρούστηκαν για το προσωρινό κλείσιμο μιας κοντινής γέφυρας και το χειμερινό επίδομα καυσίμων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 42χρονος Paul Fellows ήταν ο άνδρας που δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 55χρονο βουλευτή Mike Amesbury, ενώ περίμενε ταξί στο Frodsham του Cheshire, στις 2.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

politikos-ksylo.jpg

O Mike Amesbury

Daily Mail

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος έδειξαν τον βουλευτή του Runcorn & Helsby στο Merseyside να ρίχνει τον πατέρα δύο παιδιών στο πάτωμα με μια γροθιά, πριν του δώσει άλλα πέντε χτυπήματα ενώ ήταν στο έδαφος, σε μια φαινομενικά απρόκλητη επίθεση.

Ένας μάρτυρας αποκάλυψε ότι οι άνδρες μιλούσαν για τα σχέδια να κλείσει μια τοπική γέφυρα για 33 ημέρες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου για να πραγματοποιηθούν τεχνικά έργα.

Ο Amesbury, του οποίου το κόμμα του Κίρ Στάρμερ έχει αναστείλει την εξουσία, είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει το κλείσιμο της γέφυρας Sutton Weaver Swing Bridge ως «απαράδεκτο».

Ο μάρτυρας δήλωσε στη The Times ότι η συζήτηση, η οποία περιελάμβανε επίσης συζητήσεις σχετικά με το χειμερινό επίδομα καυσίμων, έγινε «έντονη» και από τις δύο πλευρές, αλλά υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία σωματική πρόκληση.

Ο Amesbury είχε νωρίτερα ισχυριστεί ότι «απειλήθηκε» και παραπέμφθηκε στην αστυνομία.

Καθώς συνεχίζουν να αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες, μια γυναίκα, η αδελφή της οποίας περίμενε ταξί την ίδια στιγμή, ισχυρίστηκε ότι ο Amesbury ήταν «απλώς μεθυσμένος και χτύπησε κάποιον».

Η ίδια δήλωσε στη The Times: «Προσπαθεί τώρα να ξεφύγει από αυτό. Προσπαθούσε να τον σπάσει στο ξύλο. Η αδελφή μου προσπάθησε να παρέμβει και να τον τραβήξει μακριά. Έχετε δει το βίντεο για το πόσο μεθυσμένος ήταν».

Πλάνα από το περιστατικό εμφανίστηκαν για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά τον καβγά, δείχνοντας τον Amesbury να κουνάει το δάχτυλο στο πρόσωπο του πεσμένου άνδρα, φωνάζοντας: «Δεν θα με απειλήσεις ξανά, έτσι;».

Στη συνέχεια ακούγεται η φωνή ενός άνδρα να φωνάζει δύο φορές: «Ο βουλευτής του Runcorn γ***** βαράει κάποιον που είναι στο πάτωμα».

Καθώς ένας άλλος άνδρας λέει στον Amesbury να «το αφήσει», ο βουλευτής απομακρύνεται, προτού γυρίσει πίσω και φωνάξει: «Ναι είμαι, ναι είμαι... και δεν θα απειλήσεις ποτέ ξανά τον βουλευτή, έτσι δεν είναι;».

Καθώς αυτές οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, το Εργατικό Κόμμα ανέστειλε διοικητικά τη συμμετοχή του Amesbury στο Εργατικό Κόμμα εν αναμονή της έρευνας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή