Αγγλία: Ισόβια για τη μάνα που σκότωσε το μωρό της μόλις γεννήθηκε και το έβαλε σε κουτί δημητριακών

Η κατηγορούμενη είχε αρνηθεί ότι δολοφόνησε το βρέφος της και είπε ότι άκουγε φωνές που της έλεγαν να σκοτώσει ή να βλάψει το μωρό

Αγγλία: Ισόβια για τη μάνα που σκότωσε το μωρό της μόλις γεννήθηκε και το έβαλε σε κουτί δημητριακών
West Midlands Police μέσω BBC
4'

Μια μητέρα που σκότωσε το νεογέννητο κοριτσάκι της βάζοντάς το σε ένα κουτί δημητριακών και κρύβοντάς το σε μια βαλίτσα λίγα λεπτά αφού γέννησε, φυλακίστηκε ισόβια.

Η 22χρονη Jia Xin Teo καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα για τη δολοφονία του μωρού της στο φοιτητικό της διαμέρισμα στο Κόβεντρι της Αγγλίας στις 6 Μαρτίου.

Στη δολοφόνο επιβλήθηκε σήμερα ελάχιστη ποινή φυλάκισης 17 ετών από τη δικαστή Justice Tipples, η οποία δήλωσε ότι ήταν σίγουρη ότι η φοιτήτρια είχε σχεδιάσει να σκοτώσει το μωρό αφού το γέννησε ιδιωτικά.

Το δικαστήριο είχε προηγουμένως ακούσει ότι η Teo, από την Raglan Street, γέννησε ένα υγιές μωρό στις 4 Μαρτίου και λίγο αργότερα το τοποθέτησε σε ένα κουτί δημητριακών, στη συνέχεια μέσα σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τέλος σε μια βαλίτσα.

Όταν η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα δύο ημέρες αργότερα, το μωρό ήταν νεκρό, ανέφερε η Εισαγγελία του Στέμματος.

Η κατηγορούμενη είχε αρνηθεί ότι δολοφόνησε το μωρό της και είπε ότι άκουγε φωνές που της έλεγαν να σκοτώσει ή να βλάψει το μωρό.

Εκδίδοντας την ποινή, η δικαστής είπε ότι «δεν αποδέχεται» την εκδοχή της Teo για τα γεγονότα.

Στις παρατηρήσεις της για την επιβολή της ποινής στο Warwick Crown Court την Παρασκευή, η δικαστής είπε: «Γνωρίζατε ότι, σφραγίζοντας την πλαστική σακούλα, το μωρό σας θα πέθαινε σίγουρα και πιστεύατε ότι, κρύβοντας το πτώμα της σε ένα πακέτο δημητριακών στις αποσκευές σας, κανείς δεν θα έβρισκε ποτέ το πτώμα της».

«Είμαι βέβαιη ότι το μωρό σας ήταν ζωντανό για πάνω από τέσσερις ώρες πριν το σκοτώσετε».

«Είμαι σίγουρη ότι αποφασίσατε να γεννήσετε μόνη σας, καθώς ήσασταν αποφασισμένη να μην μάθει κανείς ότι ήσασταν έγκυος και ότι δεν έπρεπε να μάθει κανείς ότι είχατε γεννήσει».

«Αυτό συνέβη επειδή είχατε αποφασίσει ότι θα ξεφορτωνόσασταν το μωρό σας αμέσως μόλις γεννιόταν, και τότε κανείς δεν θα μάθαινε ποτέ ότι είχατε μωρό».

«Αίμα παντού»

Κατά τη διάρκεια της δίκης, το δικαστήριο άκουσε ότι η Teo, από τη Μαλαισία, έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα φέτος για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Coventry και «πιθανώς ήξερε» ότι ήταν έγκυος όταν έφτασε, αλλά δεν είχε πει σε κανέναν ότι κυοφορούσε - συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του μωρού στην πατρίδα της.

Ο εισαγγελέας David Mason KC είπε στο δικαστήριο: «Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στην αστυνομία, το μωρό της σίγουρα επιβίωσε τουλάχιστον μερικά λεπτά και εξακολουθούσε να κουνιέται όταν έβαλε το κοριτσάκι στο κουτί και στη συνέχεια στην τσάντα».

Οι ένορκοι άκουσαν επίσης ότι η εγκυμοσύνη ανακαλύφθηκε μόνο αφού οι φίλοι της στις εστίες εισέβαλαν στην κρεβατοκάμαρά της αφού ανησύχησαν για την Teo και βρήκαν «αίμα παντού».

Ο Mason είπε ότι όταν οι φίλοι της Teo μπήκαν στο υπνοδωμάτιό της βρήκαν λεκέδες αίματος και κηλίδες σε όλο το δωμάτιο.

Η Teo είχε κλειδωθεί στο μπάνιο, αλλά τελικά πείστηκε να βγει έξω.

Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά η Teo αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο και αντ' αυτού μεταφέρθηκε σε ένα άλλο δωμάτιο ώστε να καθαριστούν οι κηλίδες αίματος.

Ο Mason είπε ότι ένας από τους φίλους της είχε βοηθήσει να μετακινήσει τα πράγματά της, στα οποία «εν αγνοία του» συμπεριλαμβανόταν η κόκκινη βαλίτσα που περιείχε το κοριτσάκι.

Η Teo συμφώνησε τελικά να πάει στο νοσοκομείο και εισήχθη σε γυναικολογική μονάδα επειγόντων περιστατικών, όπου το τεστ εγκυμοσύνης αποδείχθηκε θετικό.

Όμως η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κολπική εξέταση και αρνήθηκε ότι γέννησε.

Οι γιατροί γνώριζαν το αντίθετο και κάλεσαν την αστυνομία, άκουσαν οι ένορκοι.

Αστυνομικοί στάλθηκαν και στο νοσοκομείο και στην εστία της στο Κόβεντρι.
Το Warwick Crown Court άκουσε ότι η Teo παραδέχτηκε τελικά ότι γέννησε και είπε στην αστυνομία πού είχε κρύψει το βρέφος.

Ο Mason είπε στους ενόρκους ότι για την υπεράσπιση της παιδοκτονίας, όσοι εκπροσωπούσαν την Teo θα έπρεπε να αποδείξουν ότι το μυαλό της ήταν ή θα μπορούσε να ήταν διαταραγμένο ή να μην είχε ανακάμψει πλήρως από τις συνέπειες του τοκετού.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Teo «έκρυψε σκόπιμα την εγκυμοσύνη της από όλους», είπε ψέματα στους γιατρούς για τον τοκετό και αρνήθηκε την κολπική εξέταση.

Είπε στους ενόρκους: «Μπορείτε να συμπεράνετε ότι αν δεν υπήρχε η μεγάλη απώλεια αίματος, η γέννα θα είχε παραμείνει μυστική» και είπε ότι η απόρριψη του μωρού της «απαιτούσε σημαντική σκέψη».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή