Η ελληνική σούπα που είναι στις τρεις καλύτερες του κόσμου
Διάκριση για την ελληνική κουζίνα.
Ένα παραδοσιακό πιάτο που έχει συνδεθεί με τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πιο νόστιμες σούπες του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του Taste Atlas.
Συνολικά, η λίστα περιλαμβάνει 39 είδη σούπας από ολόκληρο τον πλανήτη.
Στην πρώτη βρίσκεται η φιλιππινέζικη «Batchoy», μια σούπα με νουντλς, με χοιρινές μπουκιές, ζωμό κότας και μοσχαρίσιο φιλέτο. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η τουρκική «Kelle paça çorbası» με κομμάτια προβάτου ή κατσικιού, κρεμμύδια και αλάτι.
Ακολουθεί η μαγειρίτσα που αποτελεί το πρώτο πιάτο του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Περιέχει λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού και ρύζι. Είναι πολλοί εκείνοι, όμως, που τη μαγειρεύουν όλο το χρόνο.
Η σούπα Seolleongtang της Νότιας Κορέας που μαγειρεύεται με κόκαλα βοδιού, ψαρονέφρι και άλλα κομμάτια κρέατος. Την πέμπτη θέση κατακτά η θέση «Cow Heel Soup», ένα «signature» πιάτο της Καραϊβικής με βασικό συστατικό το αγελαδινό κρέας. Αυτή η σούπα μπορεί να περιέχει διαφορετικά λαχανικά όπως κρεμμύδια, αρακά, μπάμιες και καρότα.