Πώς να «μην κλάψετε ποτέ ξανά» καθαρίζοντας κρεμμύδια
Το κόλπο για να αποφύγετε το «δακρύβρεχτο» μαγείρεμα
Πόσες φορές καθαρίζοντας κρεμμύδια δεν έχετε κλάψει; Τώρα ένας ειδικός δίνει τη λύση για το «αιώνιο» πρόβλημα, πώς δηλαδή θα γλιτώσετε από το κλάμα, κατά την προετοιμασία του φαγητού.
Ο Δρ Τζο - ένας διπλωματούχος MD με περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok - μοιράζεται ένα μυστικό στο τελευταίο του βίντεο.
«Θα σου μάθω πώς να μην κλαις ποτέ ξανά κόβοντας κρεμμύδια», αρχίζει...
Αποκαλύπτει ότι τεμαχίζοντας ένα κρεμμύδι απελευθερώνεται μια ένωση που ονομάζεται συν-προπαναιθιακό-S-οξείδιο ως αέριο. Λέει: «Όταν αυτό το αέριο αντιδρά με την υγρασία των ματιών, σχηματίζει θειικό οξύ, που είναι αυτό που προκαλεί το κάψιμο».
Για να το καταπολεμήσετε αυτό, ο Δρ Τζο προτείνει μια απλή λύση: βρέξτε μια χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε την δίπλα στο κρεμμύδι ενώ ψιλοκόβετε. Αυτό, ισχυρίζεται, θα προσελκύσει το αέριο και θα το αποτρέψει από το να ερεθίσει τα μάτια σας.
Το δίδυμο TikTok πίσω από τον λογαριασμό @partyshirt, το οποίο δοκιμάζει τακτικά αν οι συμβουλές στην πλατφόρμα λειτουργούν πράγματι, δοκίμασε στο παρελθόν αυτό το κόλπο - και κανένας από τους δύο δεν έκλαψε μετά από «ώρες» κοπής. Το ονόμασαν «σωτηρία ζωής».
Το βίντεο του Dr Joe σχετικά με το πώς να αποφύγετε τα δάκρυα του κρεμμυδιού πυροδότησε μια συζήτηση μεταξύ των θεατών, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι η μέθοδος ήταν αναποτελεσματική. Ωστόσο, άλλοι πρότειναν ότι το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία χαρτοπετσέτες.