Σάλος με άρθρο των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - «Περισσότερος κόσμος θα τα δει στο Λονδίνο»

Τουλάχιστον προκλητικό το πρόσφατο άρθρο των Times, αναφορικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα... 
ԁ ŋÉͅɁ ́ьQ`ӔϠ‘ŔMɊϠ̏ՓʼnϠ(֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)
Eurokinissi
2'

Παρά το θερμό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο κυβερνήσεων αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα και το σενάριο... επαναπατρισμού τους στην γενέτειρά τους, ένα άρθρο γνώμης στους Times εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του για οποιοδήποτε σενάριο επιστροφής στην Ελλάδα.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να μείνουν για πάντα στην Βρετανία, σύμφωνα με το άρθρο γνώμης του έγκριτου δημοσιογράφου A.N. Wilson ο οποίος χαίρει σεβασμού και συνάμα θεωρείται επιδραστικός στη Βρετανία.

Ακόμη, ο Γουίλσον φαίνεται να θεωρεί ανίκανο τόσο τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, τον Τζορτζ Όσμπορν εκφράζοντας το ανοιχτά, όσο και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορηματικά αρνείται να κατονομάσει, αλλά πολύ περισσότερο αρκείται στον τίτλο «Πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Ενδεικτικό της έλλειψης σεβασμού του είναι η φράση: «θα εμπιστευόσασταν ποτέ, είτε τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου είτε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι θα καταλήξουν σε ένα λογικό συμπέρασμα;»

Μάλιστα, φαίνεται πως θεωρεί πως με το να διατηρούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα (τα οποία όπως μαρτυρά και το όνομα τους, μάλλον πρέπει να κοσμούν το μουσείο της Ακρόπολης και όχι το Βρετανικό μουσείο) μας κάνουν χάρη, καθώς «περισσότερος κόσμος θα δει τα Γλυπτά του Παρθενώνα αν μείνουν στο Λονδίνο, παρά εάν μεταφερθούν στην Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει

Αν και προκλητικό, το άρθρο του μπορεί να χαρακτηριστεί και ενδιαφέρον καθώς αποτυπώνει τις αντιλήψεις που επικρατούν αυτή την στιγμή σε μερίδα της Βρετανικής κοινωνίας αναφορικά με το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Τέλος, το άρθρο του αποτελεί μια ωδή στην Αρχαία Ελλάδα, τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και την κληρονομία του ανά τους αιώνες, ενώ συνάμα στρέφει τα «βέλη» του στο πόσο ανάξιοι είναι οι σύγχρονοι άνθρωποι, ώστε να κατανοήσουν το αληθινό μήνυμα δημοκρατίας και σοφίας που εκπέμπουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.