Πώς να κάνετε σε μερικά λεπτά απόψυξη στην κατάψυξη

Οι πιο γρήγορες μέθοδοι

Πώς να κάνετε σε μερικά λεπτά απόψυξη στην κατάψυξη
3'

Περιοδικά αναγκαζόμαστε να καθαρίζουμε εξ ολοκλήρου την κατάψυξη, ώστε να διατηρεί τη λειτουργία της όσο το δυνατόν καλύτερα και να συντηρεί βέλτιστα όλα τα τρόφιμα μέσα. Ξέρω, η απόψυξη μπορεί να φαίνεται σαν ταλαιπωρία, αλλά με μερικά κόλπα μπορεί να γίνει γρήγορα και χωρίς πολύ άγχος. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε σε μερικά βήματα.

Εάν έχετε ψυγείο ή καταψύκτη, χρησιμοποιήστε το για να αποθηκεύσετε προσωρινά κατεψυγμένα τρόφιμα. Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο, κανένα πρόβλημα, συσκευάστε το φαγητό σε αλουμινόχαρτο ή τοποθετήστε το σε δροσερό χώρο του σπιτιού. Προσπαθήστε να κάνετε τα πάντα γρήγορα για να μην ξεπαγώσει.

Εδώ είναι τι πρέπει να γίνει

Τώρα ήρθε η ώρα να κλείσετε την κατάψυξη, για μεγαλύτερη ασφάλεια και αποφυγή σπατάλης ενέργειας. Αποσυνδέστε και απενεργοποιήστε το κύκλωμα ανάλογα με τον τύπο της συσκευής. Αυτό είναι απαραίτητο για την ασφαλή εργασία και για την έναρξη της απόψυξης. Αφήστε την πόρτα του καταψύκτη ανοιχτή για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Τοποθετήστε πετσέτες ή χοντρά πανιά γύρω από τη βάση της κατάψυξης για να πιάσετε τυχόν νερό που θα σχηματιστεί αναπόφευκτα. Τοποθετήστε επίσης ένα δίσκο από κάτω, αν είναι δυνατόν, για να πιάσετε τυχόν κομμάτια πάγου που αρχίζουν να σπάνε. Είναι ένα μικρό κόλπο που θα εξοικονομήσει ώρες καθαρισμού αργότερα, γιατί δεν θα στάζει στο έδαφος.

Οι πιο γρήγορες μέθοδοι

Ένα κόλπο που δεν αποτυγχάνει ποτέ είναι η χρήση ζεστού νερού. Μπορείτε να γεμίσετε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και να την τοποθετήσετε στην κατάψυξη, σε ένα γερό στήριγμα, όπως μια σχάρα ή ένα ψηλό μπολ. Κλείστε την πόρτα για να διατηρήσετε τη θερμότητα συγκεντρωμένη. Εάν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε ζεστό νερό απευθείας στους τοίχους χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αλλά εδώ είναι μερικοί εξαιρετικά γρήγοροι τρόποι για να επιταχύνετε την εργασία:

  • Πιστολάκι μαλλιών: κατευθύνει τον ζεστό αέρα σε παγωμένα σημεία.
  • Ανεμιστήρας: Τοποθετήστε τον μπροστά από την ανοιχτή κατάψυξη για να κυκλοφορεί ο ζεστός αέρας του δωματίου.
  • Σπρέι φυσιολογικού ορού: Ένα αλατούχο διάλυμα (νερό και αλάτι) μπορεί να ψεκαστεί στον πάγο για να λιώσει πιο γρήγορα.

Αφού αφαιρεθεί όλος ο πάγος, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να καθαρίσετε το εσωτερικό της κατάψυξης με ένα υγρό πανί και ένα διάλυμα από νερό και ξύδι. Αυτό βοηθά στην απολύμανση και την εξάλειψη τυχόν δυσάρεστων οσμών. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα πάντα τέλεια πριν το ενεργοποιήσετε ξανά, για να αποτρέψετε τη δημιουργία νέας συμπύκνωσης αμέσως.

Τώρα που ο καταψύκτης έχει ξεπαγώσει και είναι καθαρός, μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε ξανά. Περιμένετε λίγο να επανέλθει στη σωστή θερμοκρασία πριν ξαναβάλετε το φαγητό. Και ίσως αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να το οργανώσετε καλύτερα: χρησιμοποιήστε διαφανή δοχεία ή επανασφραγιζόμενες σακούλες για να κρατήσετε τα πάντα σε τάξη. Θα δείτε ότι ο καταψύκτης σας θα είναι στα καλύτερά του και θα κρατήσει όλα τα κατεψυγμένα σας τρόφιμα στα καλύτερά του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή