Κρεμλίνο: Ο Πούτιν έστειλε μήνυμα στον Τραμπ για την Ουκρανία μέσω του Γουίτκοφ

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, συναντήθηκε αργά χθες βράδυ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Μόσχα.
Επιπλέον - ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι συμφώνησαν πως ο Ρώσος πρόεδρος θα μιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, αν και το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της συνομιλίας μεταξύ των δύο προέδρων δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί», είπε στους δημοσιογράφους.
«Αλλά την ίδια στιγμή, αφού ο κ. Γουίτκοφ μεταφέρει όλες τις πληροφορίες που έλαβε στη Μόσχα στον αρχηγό του κράτους του, τότε θα καθορίσουμε το χρονοδιάγραμμα της συνομιλίας». Είπε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι υπάρχει «κατανόηση» και στις δύο χώρες ότι μια «συνομιλία μεταξύ των προέδρων είναι απαραίτητη».
«Επιφυλακτική αισιοδοξία»
Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι ο Πούτιν έστειλε ένα μήνυμα μέσω του Γουίτκοφ στον Τραμπ σχετικά με την προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες - και ότι υπάρχουν λόγοι για «επιφυλακτική αισιοδοξία».
Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν ήταν «σε γενική αλληλεγγύη» με τον Τραμπ για την Ουκρανία, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει.