Βουλγαρία: 7 νεκροί και 33 τραυματίες από την αιματηρή επίθεση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης 7 είναι οι νεκροί και 33 οι τραυματίες από την επίθεση σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, στην Μαύρη Θάλασσα.
Βουλγαρία: 7 νεκροί και 33 τραυματίες από την αιματηρή επίθεση
1'

Το λεωφορείο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες οι οποίοι είχαν φτάσει πριν 40 λεπτά στο αεροδρόμιο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση».Ο δήμαρχος της πόλης Μπουργκάς Ντιμίταρ Νικόλοφ επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες. Η βουλγαρική αστυνομία δεν ήταν σε θέση κατ' αρχάς να επιβεβαιώσει την υπηκοότητά τους, ανέφερε πάντως ότι λεωφορεία και οχήματα στο σημείο υπέστησαν ζημιές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε μια «ιρανική τρομοκρατική επίθεση», αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στη Μπουργκάς. «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν το Ιράν», υποστήριξε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι τον Γενάρη οι ισραηλινές αρχές είχαν ζητήσει επιπλέον προστασία στα λεωφορεία με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία.








Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή