Συγκρούσεις κατοίκων-αστυνομίας στη Νάπολι

Νέες συγκρούσεις στη Νάπολι μεταξύ των κατοίκων του Τερτσίνιο και της αστυνομίας
1'

Νέες συγκρούσεις στη Νάπολι μεταξύ των κατοίκων του Τερτσίνιο και της αστυνομίας για τη δημιουργία χώρου απόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή τους. Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την πορεία των απορριμματοφόρων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις καταστολής σήκωναν και έσερναν γυναίκες, που κρατώντας ροζάρια για προσευχές, κάθονταν καταγής μπροστά στα απορριμματοφόρα για να τα εμποδίσουν να περάσουν. Το πλήθος φώναζε κατά των αστυνομικών, αποκαλώντας τους «δολοφόνους» και τους εκτόξευε μπουκάλια και πέτρες, ενώ δύο απορριμματοφόρα απανθρακώθηκαν.

«Το περασμένο βράδυ κατασχέσαμε αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες, που ήταν όμως ισχυρές. Η κατάσταση έχει αρχίσει να εκτραχύνεται και φοβόμαστε βίαια επεισόδια», τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky-TG 24 ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νάπολης Σάντι Τζουφρέ.

Για το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Νάπολι, η Κομισιόν έχει προσφύγει στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη κατά της Ιταλίας για την ανικανότητά της να επιλύσει το ζήτημα, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία των κατοίκων και για το περιβάλλον.

Η ναπολιτάνικη οργάνωση Καμόρα εγκαλείται ως υπεύθυνη για την υποκίνηση των αντιδράσεων, καθώς έχει διεισδύσει στην αγορά και το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων.