Έντι Ράμα: "Δεν θέλουμε την εξουσία με τη βία"

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Αλβανίας, Έντι Ράμα, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θέλει να πάρει την εξουσία "με τη βία"...
1'

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Αλβανίας, Έντι Ράμα, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θέλει να πάρει την εξουσία "με τη βία" ή "στους δρόμους", δηλώνοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι οι οπαδοί του κατέβηκαν στο δρόμο για "να βάλουν τέλος" στο καθεστώς του Σαλί Μπερίσα.

"Δεν θέλουμε να πάρουμε την εξουσία με τη βία ούτε στο δρόμο, αλλά κατεβήκαμε στο δρόμο για να βάλουμε τέλος σ' αυτό το καθεστώς", είπε ο Ράμα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Δεν έγινε κανένα πραξικόπημα, το πραξικόπημα βρίσκεται μόνο στο μυαλό" του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, πρόσθεσε.

Ο Ράμα απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του Μπερίσα ότι επιχείρησε να τον ανατρέψει πραξικοπηματικά οργανώνοντας την Παρασκευή αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τρία άτομα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για τους θανάτους αυτούς.

Ο Έντι Ράμα, που είναι και δήμαρχος των Τιράνων, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι.

Ο κ. Τόπι τόνισε ότι μετά τους θανάτους τριών ανθρώπων την προηγούμενη Παρασκευή πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και να αρχίσει ο διάλογος. Ο κ. Τόπι είπε ότι τώρα η χώρα χρειάζεται ηρεμία, ωριμότητα και πολιτική υπευθυνότητα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι κάλεσε τους ηγέτες των πολιτικών κόμματων να προσέλθουν σε διάλογο και να αποτρέψουν νέες εντάσεις που οδήγησαν στις αιματηρές συμπλοκές της περασμένης εβδομάδας.

Ο Ράμα από την πλευρά του κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε νέα διαδήλωση την Παρασκευή στη μνήμη των τριών θυμάτων.