“No easy day” για τον συγγραφέα του ομότιτλου βιβλίου

Αντιμέτωπος με το νόμο ίσως βρεθεί ο συγγραφέας του βιβλίου “No easy day”, το οποίο περιγράφει την ημέρα που αμερικανοί πεζοναύτες σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν.

“No easy day” για τον συγγραφέα του ομότιτλου βιβλίου
1'

Επίσημα χείλη του Πενταγώνου, τόνισαν πως μέσα περιέχονται «ευαίσθητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες» οι οποίες δικαιολογούν δικαστικές διώξεις εναντίον του συγγραφέα, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ, σε δηλώσεις του για το θέμα ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι αυτό το βιβλίο περιέχει διαβαθμισμένες πληροφορίες. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να κινηθούμε δικαστικά εναντίον του συγγραφέα, αλλά δεν σκοπεύω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες».

Την Πέμπτη το βράδυ, ο επικεφαλής δικηγόρος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας είχε απευθύνει προειδοποίηση προς τον συγγραφέα, υπογραμμίζοντας ότι είχε παραβιάσει μια συμφωνία μη-αποκάλυψης που είχε υπογράψει όταν ήταν στην ενεργό υπηρεσία. Αλλά μέχρι στιγμής, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν έχουν απαντήσει αν γνωρίζουν αν το βιβλίο περιέχει πραγματικά πληροφορίες διαβαθμισμένες ως απόρρητες.

Από την πλευρά του πάντως ο δικηγόρος του συγγραφέα τονίζει πως ο πελάτης του δεν έχει παραβιάσει καμία συμφωνία.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν πάντως προσδιορίσει την ταυτότητα αυτού του πρώην στρατιώτη του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ματ Μπισονέτ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή