Μόσχα: Δεν υπάρχουν ενδείξεις πυρηνικών όπλων στο Ιράν

Μία επίθεση εναντίον του Ιράν θα ήταν καταστροφική, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη όπλων, υποστηρίζει η Μόσχα.
1'

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφαξ ότι «εμείς, όπως και πριν, δεν βλέπουμε να υπάρχουν ενδείξεις μιας στρατιωτικής διάστασης στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις».

«Εμείς βλέπουμε κάτι διαφορετικό, ότι υπάρχει στο Ιράν πυρηνικό υλικό που τελεί υπό τον έλεγχο των επιθεωρητών, των εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Αυτό το πυρηνικό υλικό δεν τροποποιείται για στρατιωτικές ανάγκες, αυτό επιβεβαιώνει επίσημα η ΙΑΕΑ», προσέθεσε.

Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις κατά το παρελθόν, αλλά η δήλωση του Ριαμπκόφ τείνει να υπογραμμίσει την ανησυχία της Μόσχας όσον αφορά την πιθανότητα το Ισραήλ να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

«Προειδοποιούμε αυτούς που τείνουν προς τις στρατιωτικές λύσεις ότι μια επίθεση θα ήταν επιζήμια, ουσιαστικά καταστροφική για την περιφερειακή ασφάλεια και θα προκαλούσε ισχυρές δονήσεις στους τομείς της ασφάλειας και της οικονομίας, με επιπτώσεις που ξεπερνούν μακράν τα σύνορα της Μέσης Ανατολής», τόνισε ο Ριαμπκόφ στο Ιντερφαξ.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Ο Πούτιν πετά με ανεμόπτερο μαζί με σμήνος πουλιών

SZ: Στις 8 Οκτωβρίου η έκθεση της τρόικας

Την συνέλαβαν 4 φορές σε μία μέρα γιατί άκουγε AC/DC