Συρία: Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Οι συνοικίες που βρίσκονται στον έλεγχο των αναρτών στο Χαλέπι συνεχίζουν να σφυροκοπούνται από τη συριακή αεροπορία, μετά τους βομβαρδισμούς της Κυριακής που στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους.

Συρία: Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι
1'

Από το πρωί έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον πέντε πολίτες στις συνοικίες Μαρτζέ (νότο), Σαχούρ, Χανάκο και Ταρίκ αλ-Μπαμπ, στα ανατολικά και Σέιχ Χοντρ κοντά στο κέντρο, οι οποίες βομβαρδίζονται, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, σήμερα στη Γενεύη, η Συρία θα αποτελέσει το επίκεντρο των συνομιλιών κατά την έναρξη της 21ης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ όπου οι εκπρόσωποι της διεθνούς διπλωματίας θα συνεδριάσουν παρουσία του επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για να εντείνουν τις πιέσεις επί του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε αυτή την πρώτη ημέρα των εργασιών, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα εκφωνήσει ομιλία προς τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου. Θα ακολουθήσει η ομιλία της Ύπατης Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και πρώην δικαστού, της Νοτιοαφρικανής Ναβί Πιλάι, η οποία έχει καταγγείλει επανειλημμένα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή