Κάτι τρέχει με την υγεία του Ερντογάν

Μυστικότητα και μισόλογα για την απροειδοποίητη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού σε μεγάλο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης
1'

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Με καχυποψία αντιμετωπίζουν διπλωματικοί και πολιτικοί παράγοντες την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νοσοκομείο.

Μετά τα εγκαίνια στην οδική σήραγγα του Τσαγίρμπασι, στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε στο Μπέσικτας, όπου βρίσκεται το γραφείο του. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε λίγες ώρες πριν από τα μεσάνυκτα στο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τον γιο του. Σε αυτό το νοσοκομείο, ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει υποβληθεί παλαιότερα σε δύο εγχειρήσεις.

Επισήμως γίνονται δηλώσεις περί τυπικής επίσκεψης που έκανε ο κ. Ερντογάν σε γνωστό του, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ωστόσο εκφράζεται καχυποψία για την ορθότητα της πληροφορίας διότι και στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί να μην αποκαλυφθεί η κατάσταση της υγείας του κ. Ερντογάν από το στενό περιβάλλον του.

Κι αυτό το περιστατικό συμβαίνει σε μια πολύ περίεργη συγκυρία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Υπενθυμίζουμε ότι όλως τυχαίως πριν από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένως ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ εν μέσω διαφόρων φημών περί δηλητηριάσεως που απεδείχθη ωτορυνολαρυγγολογικό πρόβλημα, το οποίο ωστόσο δεν τού επέτρεψε να παραστεί στις τελετές για τη Μικρασιατική Καταστροφή.