Μπλόκαραν το YouTube!

Την πρόσβαση στο YouTube μπλόκαρε το Αφγανιστάν ώστε οι πολίτες να μην είναι σε θέση να δουν την ταινία που θεωρήθηκε προσβλητική για το Ισλάμ και οδήγησε σε διαδηλώσεις στη Αίγυπτο και τη Λιβύη, καθώς και στο θάνατο του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Επικοινωνιών.
1'

«Μας δόθηκε εντολή να κλείσουμε το YouTube για το αφγανικό κοινό», είπε στο Reuters ο αρμόδιος αξιωματούχος του υπουργείου Αϊμάλ Μαρζάν.

Το Ιράν, από την άλλη, χαρακτήρισε σήμερα «απεχθή» την ταινία που προσβάλει το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ και η οποία έχει ήδη προκαλέσει την οργή των μουσουλμάνων κυρίως στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, όπου τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ αυτών και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε επίθεση.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν καταδικάζει έντονα την προσβολή (…) του Ισλάμ και συμπάσχει με το πληγωμένο ισλαμικό έθνος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ σε ανακοίνωσή του.

Ο Μεχμανπαράστ πρόσθεσε ότι η «συστηματική και συνεχιζόμενη σιωπή της αμερικανικής κυβέρνησης μπροστά σε αυτού του είδους τις απεχθείς πράξεις (…) είναι ο βασικός λόγος που αυτές συνεχίζονται».

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη τάση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου.