Το Πακιστάν κατηγόρησε Αμερικανό για διπλή δολοφονία

Η αστυνομία του Πακιστάν κατηγόρησε σήμερα έναν Αμερικανό για την δολοφονία δύο Πακιστανών, οι οποίοι σύμφωνα με τον κατηγορούμενο...
1'

Η αστυνομία του Πακιστάν κατηγόρησε σήμερα έναν Αμερικανό για την δολοφονία δύο Πακιστανών, οι οποίοι σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην Λαχόρη.

"Στο κατηγορητήριο έχει γραφτεί σαφώς ότι ο Αμερικανός πυροβόλησε δύο νέους άνδρες" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της επαρχίας Πεντζάμπ, Ράνα Σαναουλά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αμερικανός, ο οποίος δήλωσε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, είναι υπάλληλος της ασφάλειας του αμερικανικού προξενείου στην Λαχόρη.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ακόμη ότι τη ζωή του έχασε και ένας πεζός, από όχημα του προξενείου, το οποίο έσπευσε να βοηθήσει.

Ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ, Αλμπέρτο Ροντίγκεζ, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για "υπάλληλο του αμερικανικού προξενείου" στην Λαχόρη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να έχει αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Ουάσιγκτον.

"Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η τραγωδία δε θα επηρεάσει την στρατηγική σχέση που χτίζουμε με το Πακιστάν και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το εξηγήσουμε αυτό στον λαό του Πακιστάν" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.