Το ΝΑΤΟ στρέφει τα ραντάρ του στην Τουρκία προς Συρία
Ο τουρκικός Στρατός και ύστερα από συζητήσεις με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στρέφει από αύριο το σύστημα που επιβλέπει την περιοχή προς το Ιράν στην πλευρά της Συρίας.
![Το ΝΑΤΟ στρέφει τα ραντάρ του στην Τουρκία προς Συρία](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2012/10/12/0b33abd5c861fbae4296db50cc5ead9d.jpg?t=NUdUgHDTKge8M4yJ1wUnUQ)
Αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η εξέγερση στη Συρία που το ΝΑΤΟ στρέφει επιχειρησιακά πια «το βλέμμα» του προς τη Συρία επιτηρώντας όλες τις κινήσεις προς και από τη χώρα. Σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η επιλογή του χρόνου που έγινε αυτό, ειδικά μετά την κλιμάκωση των αντιδράσεων των Ρώσων προς την Τουρκία για το περιστατικό με το αεροπλάνο. Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η Ρωσία πλέον σε αυτή την εξέλιξη, ειδικά όταν είχε προειδοποιήσει από την αρχή το ΝΑΤΟ για τον τρόπο που θα χρησιμοποιούσε την «αντιπυραυλική ασπίδα» του στην ευρύτερη γειτονιά.
Διαβάστε επίσης:
ΝΑΤΟ: Σχέδιο υπεράσπισης της Τουρκίας
Ρωσία: Το συριακό αεροσκάφος δεν μετέφερε οπλισμό