Στο ζενίθ η δημοτικότητα της Μέρκελ

Μπορεί η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ να μην είναι αρεστή στους Έλληνες, οι Γερμανοί, όμως,φαίνεται πως είναι πλήρως ικανοποιημένοι με την Καγκελάριό τους.

Στο ζενίθ η δημοτικότητα της Μέρκελ
1'

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του κρατικού σταθμού ZDF, το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ κατέγραψε άνοδο, φτάνοντας στο 39%, σε αντίθεση με το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών που ανέρχεται στο 29%.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σοσιαλδημοκράτη Πέερ Στάινμπρουκ για την Καγκελαρία, το κόμμα της Μέρκελ είχε εμφανίσει μία μικρή πτώση, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε πρόσκαιρη.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) εξακολουθούν με 4% να μένουν κάτω από το όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο (5%), ενώ στα ίδια ποσοστά και εκτός Βουλής πέφτουν οι Πειρατές, χάνοντας μια κρίσιμη μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση. Σταθερή στο 6% παραμένει η Αριστερά, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν μια μονάδα και φθάνουν το 13%.

Όσον αφορά στους δύο βασικούς υποψηφίους, η διαφορά μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Πέερ Στάινμπρουκ διευρύνεται κατά έξι μονάδες, καθώς η Καγκελάριος κερδίζει τρεις μονάδες και φθάνει το 52%, όσες ακριβώς χάνει ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της, ο οποίος υποχωρεί στο 37%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή