Κόσοβο ή Ευρώπη; Το 59% των πολιτών θα επέλεγε το Κόσοβο

Το 59% των Σέρβων, σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα με το ερώτημα «Κόσοβο ή Ευρώπη» θα επέλεγε το Κόσοβο και το 27% θα επέλεγε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία «Ipsos Strategic Marketing» για λογαριασμό του σερβικού τηλεοπτικού σταθμού B92.

Κόσοβο ή Ευρώπη; Το 59% των πολιτών θα επέλεγε το Κόσοβο
1'

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) σε ποσοστό 78% θα επέλεγαν το Κόσοβο αντί της Ευρώπης και το 14% θα ψήφιζε υπέρ της ΕΕ.

Από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) το 77% θα ψήφιζε υπέρ του Κοσόβου και μόνο το 9% θα επέλεγε την Ευρώπη.

Το Κόσοβο θα επέλεγε και το 64% των ψηφοφόρων του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS) και την Ευρώπη το 24% των υποστηρικτών του κόμματος.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (DS) το 46% θα απαντούσε «Κόσοβο» στο δημοψήφισμα και το 43% θα απαντούσε «Ευρώπη».

Οι ψηφοφόροι του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, θα επέλεγαν την ΕΕ σε ποσοστό 74% και μόλις το 8% θα ψήφιζε υπέρ του Κοσόβου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή