Ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Γάζα

Ισραηλινά αεροσκάφη, τανκ και σκάφη του πολεμικού ναυτικού συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τα χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας ,ενώ παλαιστινιακές ρουκέτες πλήττουν σημεία στο νότιο Ισραήλ, κλείνοντας στα σπίτια τους κατοίκους εκατέρωθεν των συνόρων υπό το φόβο ενός νέου πολέμου, με σενάρια να κάνουν λόγο για χερσαία επιχείρηση σύντομα.
1'

Οι νεκροι Παλαιστίνιοι έχουν φτάσει τους 13, με τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν και για διακοπή ηλεκτροδότησης στη Γάζα.

Το Ισραήλ πάντως είναι έτοιμο για χερσαία επιχείρηση, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τους πολίτες μας» ανέφερε σήμερα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες άρματα μάχης κινούνται προς τη Λωρίδα, με τον ισραηλινό στρατό να αρνείται να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Το πρωί, ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας σε κτίριο διαμερισμάτων στο νότιο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.