Καύσωνας με 44 βαθμούς στην Αυστραλία μετά τις καταιγίδες

Το καλοκαίρι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στην Αυστραλία, όμως ακραία υψηλές θερμοκρασίες πλήττουν ήδη τη χώρα.
Καύσωνας με 44 βαθμούς στην Αυστραλία μετά τις καταιγίδες
1'

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι σε περιοχές της Βικτώριας, η ανώτατη θερμοκρασία θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου και ίσως σημειωθεί νέο ρεκόρ. Στη Μελβούρνη, η ανώτερη προβλεπόμενη θερμοκρασία για αύριο είναι 38 βαθμοί.

Ο καύσωνας που αναμένεται την Πέμπτη έχει θέσει σε επιφυλακή την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία επικεντρώνει κυρίως την προσοχή της στη βόρεια Βικτώρια όπου υπάρχει ξηρή βλάστηση και βρίσκεται στα σύνορα της Ν.Ν. Ουαλίας. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι αν οι υψηλές θερμοκρασίες συνοδευτούν και από ισχυρούς ανέμους, θα ξεσπάσουν πυρκαγιές.

Το κύμα καύσωνα έρχεται μετά από τις χθεσινές σφοδρές καταιγίδες στη Μελβούρνη, όπου δημιουργήθηκε χάος με καθυστερήσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους, ενώ έπεσαν και πάνω από 3.000 κεραυνοί.

Ένας κεραυνός έπεσε στο σπίτι ομογενών, της οικογένειας Γ. Αντωνόπουλου, πάνω από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ο μικρός τους γιος. «Λες και έπεσε βόμβα στο σπίτι», περιέγραψε το γεγονός, λίγο αργότερα, ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα ένα άλλο σπίτι πήρε φωτιά από κεραυνό και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η απόφαση για τον Στρος Καν και το «δίκτυο πορνείας»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή