Βρετανοί επιστήμονες καταργούν τις δίαιτες
Βρετανοί επιστήμονες, μετά από πείραμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εμφάνιση του σώματός τους, δεν είναι τόσο σημαντικό τι τρώνε, αλλά πως τρώνε.
Το καλό μάσημα κάθε κομματιού τροφής, περίπου για 30 δευτερόλεπτα, μειώνει σημαντικά την όρεξη, όπως διαβάζουμε στη "Φωνή της Ρωσίας".
Σύμφωνα με ψυχολόγους, αιτία της μειωμένης θέλησης σε τσιμπολογήματα αμέσως μετά από καλό μάσημα μπορεί να είναι το γεγονός, ότι ο εγκέφαλος «θυμάται» την πληροφορία για λήψη τροφής για περισσότερο χρονικό διάστημα. Μια δεύτερη υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι η δομή της τροφής γίνεται δυσάρεστη στον άνθρωπο, κάτι που μειώνει το ενδιαφέρον για την τροφή.
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή