ΗΠΑ: Μαθητής άνοιξε πυρ κατά συμμαθητών του για εκδίκηση

Ο 16χρονος μαθητής, που οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα άνοιξε πυρ την Πέμπτη σε αίθουσα ενός Λυκείου της Καλιφόρνιας, ένιωθε θύμα κακομεταχείρισης από συμμαθητές του.
1'

Ο έφηβος τραυμάτισε σοβαρά έναν συμμαθητή του και πυροβόλησε κατά ενός ακόμα, χωρίς όμως να τον πετύχει. Ο μαθητής που νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση ήταν ένας από αυτούς που ασκούσαν ψυχολογική βία στον 16χρονο.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, εισέβαλε σε μια τάξη του Union High School, ενός δημόσιου Λύκειου της πόλης Ταφτ, που βρίσκεται σε απόσταση 160 χλμ. βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και πυροβόλησε εξ επαφής τον ένα μαθητή, πριν πυροβολήσει και τον δεύτερο, χωρίς να τον πετύχει, δήλωσε ο Ντόνι Γιάνγκμπλαντ, σερίφης της κομητείας του Κερν.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του Λυκείου άρχισαν να μιλούν με τον ένοπλο, επιτρέποντας έτσι στους άλλους 28 μαθητές να βγουν σώοι και αβλαβείς από την τάξη.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως ο ένοπλος σχεδίασε την επίθεσή του το βράδυ της Τετάρτης και πως το όπλο ανήκει στον 19χρονο αδελφό του.