Ναυάγιο Costa Concordia: Ένας χρόνος μετά

Αύριο, Κυριακή 13 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concodria στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη.
Ναυάγιο Costa Concordia: Ένας χρόνος μετά
1'

Με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση για τους 32 νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας που θα ψαλεί αύριο στο σημείο, ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας δεσμεύτηκε ότι η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου θα γίνει το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση, η οποία θα λάβει υπόψη τις συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους», σημείωσε ο Φράνκο Γκαμπριέλι, την ώρα που οι επιχειρήσεις για την ανέλκυση του πλοίου έχουν αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Οι αρχές είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι η επιχείρηση αυτή μπορεί να είχε ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η τελική προθεσμία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας Costa Crociere δήλωσαν σήμερα ότι η επιχείρηση ανέλκυσης του ναυαγίου θα στοιχίσει 400 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 100 εκατομμύρια περισσότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί προηγουμένως.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή