Στέλνουν άνεργους Σουηδούς στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά!

Να αναζητήσουν καλοκαιρινή εργασία στην Ελλάδα και την Ισπανία, δύο χώρες που πλήττονται βαριά από την οικονομική κρίση, προτρέπει η σουηδική υπηρεσία για την απασχόληση άνεργους νεαρούς Σουηδούς.

Στέλνουν άνεργους Σουηδούς στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά!
1'

Μάλιστα, έχει ξεκινήσει και σχετική καμπάνια, με κεντρικό σύνθημα «εκατοντάδες θέσεις εργασίας για την καλοκαιρινή σεζόν γύρω από τη Μεσόγειο μπορούν να καλυφθούν από νεαρούς Σουηδούς».

Οι θέσεις εργασίες που προτείνει η υπηρεσία για την απασχόληση της Σουηδίας θα ανακοινωθούν στη διάρκεια έκθεσης που εγκαινιάζεται στην πόλη Μάλμο στις 4 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται κυρίως για θέσεις γυμναστών, χορογράφων, σκηνογράφων, τεχνικών ήχου και εικόνας, που θα εξυπηρετήσουν μια πελατεία από τη Σκανδιναβία στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Ορισμένες από αυτές τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται σε τουριστικά συγκροτήματα, δεν είναι εύκολα προσβάσιμες στους νέους των χωρών αυτών, γιατί απαιτείται η γνώση μιας σκανδιναβικής γλώσσας.

Όχι όμως όλες, εξηγεί η Κριστίνα Γκάρντεμπρο Γιόχανσον, σύμβουλος του προγράμματος για τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας (EURES) στη σουηδική υπηρεσία για την απασχόληση.

«Ελπίζουμε ότι οι Σουηδοί νέοι μας θα πάρουν αυτές τις θέσεις εργασίας, τις οποίες προσφέρουν εταιρίες που έχουν καλή εμπειρία με τους Σουηδούς νεαρούς εργαζόμενους», τόνισε.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών στη Σουηδία ανέρχεται στο 24%, ωστόσο απέχει μακράν του αντίστοιχου ποσοστού ρεκόρ στην Ελλάδα και την Ισπανία που ξεπερνά το 50%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή