Ενοχλημένος ο Ερντογάν από τον πρέσβη των ΗΠΑ

Τα σχόλια του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα για το τουρκικό δικαστικό σύστημα προκάλεσαν την αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενοχλημένος ο Ερντογάν από τον πρέσβη των ΗΠΑ
1'


«Κανείς δεν πρέπει να παρανοεί την υπομονή, την ανεκτικότητα ή τη φιλία μας. Η Τουρκία δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος κανενός. Κανείς δεν μπορεί να τολμά να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας ή να 'βάζει τη μύτη του' στο νομοθετικό, το δικαστικό ή το διοικητικό της σύστημα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που παίρνει κατευθυντήριες στην εξωτερική της πολιτική από το εξωτερικό» υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε συνάντηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται, αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα Φράνσις Ρικιαρντόνε.

Ο Αμερικανός πρέσβης, σε συνάντηση που είχε με επικεφαλής τουρκικών μέσων ενημέρωσης με έδρα την Άγκυρα στις 5 Φεβρουαρίου, είχε πει πως νομοθέτες, στρατιωτικοί ηγέτες και φοιτητές βρίσκονται στη φυλακή για μεγάλη χρονική περίοδο, στην Τουρκία, με ασαφείς κατηγορίες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή