Οι Γερμανοί νεοναζί αντιγράφουν τους Anonymous

Εκστρατεία προσέλκυσης νεαρών μελών έχουν ξεκινήσει οι νεοναζιστικές οργανώσεις στη Γερμανία, υιοθετώντας στοιχεία ακόμα και από την ακτιβιστική κουλτούρα που έχει δημιουργήσει το κίνημα των Anonymous.

Οι Γερμανοί νεοναζί αντιγράφουν τους Anonymous
1'


Οι νεοναζί πλέον φορούν μάσκες, διαφορετικές βέβαια από αυτές των Anonymous, οργανώνουν flash mobs, τις δημοφιλείς στην Ευρώπης ξαφνικές ολιγόλεπτες συγκεντρώσεις, και ανεβάζουν βιντεάκια στο διαδίκτυο με τραγούδια δικής τους έμπνευσης, που έχουν ρατσιστικό περιεχόμενο.

Τα ξυρισμένα κεφάλια των παλαιότερων γενιών νεοναζιστών, μπορεί να έχουν αντικαταστήσει οι κουκούλες, όμως τα συνθήματα μένουν ίδια.

Επίσης, μετά από κάθε νεοναζιστικό event, ανεβάζουν σχετικά βίντεο στο YouTube. Για παράδειγμα, η εισβολή τριών νεοναζί σε πολιτιστικό κέντρο της Φρανκφούρτης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που άνοιξαν ένα πανό με το σύνθημα «τσακίστε την πολυπολιτισμικότητα», φορώντας κουκούλες και χορεύοντας τέκνο, έγινε διαδικτυακή επιτυχία.

Μια άλλη οργάνωση δε, που έχει συγκεντρώσει την προσοχή της γερμανικής αστυνομίας και ονομάζεται «Οι Αθάνατοι», διοργανώνει ξαφνικές νυχτερινές πορείες σε διάφορες πόλεις. Όσοι συμμετέχουν, φορούν λευκές μάσκες και κρατούν πυρσούς. Την επόμενη ημέρα ανεβαίνει στο διαδίκτυο σχετικό βιντεάκι, με δραματική μουσική και ακροδεξιά συνθήματα.

Αυτές τις μεθόδους προπαγάνδας σκέφτεται να ενσωματώσει και το γερμανικό νεοναζιστικό κόμμα (NPD), σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο με τίτλο "Οι δημοκράτες φέρνουν το θάνατο του λαού":

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή