Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Οι νέες αυξήσεις στα καύσιμα, οι επερχόμενες «εκλογές» για το «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας και τα καθημερινά πλέον εγκλήματα που διαπράττονται στα κατεχόμενα, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.
3'

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Έκανε ένα βήμα πίσω» γράφει ότι ο «βουλευτής» του δημοκρατικού κόμματος Μουσταφά Αραμπατζίογλου, υποψήφιος για το «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας, αφού δέχτηκε σκληρή επίθεση για τις θέσεις του ενάντια στον «πρύτανη» του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής Σουάτ Γκιουνσέλ, δεν άντεξε και ανακάλεσε τα όσα είπε, τα οποία η εφημερίδα θεωρεί σωστά. Αλλού γράφει ότι χθες συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι τουρκική καταγωγής για την υπόθεση τριών πυροβολισμών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι διάφορες οργανώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των γυναικών πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μετά που μία «δημόσιος» υπάλληλος παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από ανώτερο της εν ώρα εργασίας.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Η φωνή του λαού) με τίτλο «Ποιος θα το σταματήσει όλο αυτό;» γράφει ότι στα κατεχόμενα δεν περνά μέρα που να μην συμβεί κάτι κακό και αναφέρει ότι ο Μεχμέτ Αλί Τσιπλάκ, ο οποίος εδώ και δύο μήνες με φορώντας μάσκα διέπραττε ληστείες, συνελήφθηκε στην τελευταία απόπειρα ληστείας που διέπραξε. Αλλού αναφέρει ότι επιβλήθηκαν νέες αυξήσεις στα καύσιμα και είναι η πέμπτη φορά που γίνεται αυτό από την πρωτοχρονιά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκδήλωσης «One billion rising”, κατά την οποία ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και άνδρες αναμένεται να διαμαρτυρηθούν, να χορέψουν και ξεσηκωθούν ενάντια στη βία κατά των γυναικών, σήμερα στις 4μμ. μπροστά από εστιατόριο στην περιοχή Κιόνελλι αναμένεται να συγκεντρωθούν διάφορες ομάδες για να χορέψουν , διαμαρτυρόμενοι για τη βία κατά των γυναικών.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Η εφημερίδα που ηγείται» αφιερώνει σχεδόν όλο το πρωτοσέλιδο της στα τέσσερα χρόνια ζωής της εφημερίδας. Ακόμα, αναφέρεται στις νέες αυξήσεις στα καύσιμα και στο γεγονός ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα αποφάσισε όπως ο «βουλευτής» του Καντρί Φελλάχογλου είναι ο υποψήφιος του στις επερχόμενες «εκλογές» για το αξίωμα του «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Έπαθαν σοκ» γράφει ότι στο τ/κ σημείο ελέγχου στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, μετά από δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της «υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών» κατασχέθηκαν 110 πακέτα που περιείχαν ναρκωτικά και συνελήφθηκαν πέντε πρόσωπα ένας εκ των οποίων είναι Ελληνοκύπριος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχίστηκε χθες η «δικαστική» διαδικασία για καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 76χρονης Αγγλίδας, από 22χρονο, με την Αγγλίδα να δηλώνει ότι πρέπει να αγγίξει το πρόσωπο του υπόπτου για να πει με σιγουριά ότι είναι αυτός. Αλλού γράφει ότι ο ηλικίας μόλις δυόμιση χρόνων Μεχμέτ Ντουράν Γιλντίζ, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο μετά που ήπιε γεωργικά φάρμακα, τα οποία βρήκε στο σπίτι του παππού του.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Θέμα τριών χρόνων» αναφέρει ότι η παράνομη μεταφορά ηλεκτρικών συσκευών αξίας 7.5 εκατομμυρίων ΤΛ (περίπου 3 εκατομμύρια Ευρώ), από το παράνομο τελωνείο, σε αποθήκη στην περιοχή Μια Μηλιά ήταν μια υπόθεση, η οποία διήρκησε τρία χρόνια. Αλλού γράφει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας προχωρούν σε σύναψη συμμαχία στις επερχόμενες «εκλογές» για το «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στα καύσιμα.

ΠΗΓΗ icyprus