Παρακολουθούν στενά τον Πιστόριους

Φόβοι για την ψυχολογική κατάσταση του αθλητή αναγκάζουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών όπου κρατείται να τον παρακολουθούν στενά.
2'

Η κίνηση του Πιστόριους να συλλυπηθεί μέσω δηλώσεών του την οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ που σκότωσε πυροβολώντας την τέσσερις φορές, δείχνουν μία διαταραχή αφενός και μία μετάνοια αφετέρου.

Και οι δύο ενδείξεις είναι επίφοβες, καθώς μπροούν να προκαλέσουν τον ψυχικό κλονισμό του Νοτιοαφρικανού.

Ο Όσκαρ Πιστόριους είναι συντετριμμένος. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Sun, έχει απομονωθεί στο κελί του, την ώρα που εκείνος δεν ανήκει στον κόσμο των φυλακών. Η συνύπαρξή του με εγκληματίες επιτείνει το δράμα του. Ο αθλητής, ο οποίος φέρει πρόσθετα μέλη, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από το δικαστήριο, ο Πιστόριους παρέμεινε σιωπηλός για 40 περίπου λεπτά. Οι γονείς του και οι δικηγόροι του πιστεύουν ακράδαντα πως είναι αθώος: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πούμε πως όλων η σκέψη σήμερα είναι στην οικογένεια και το στενό περιβάλλον της Ρίβα Στέενκαμπ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ο Όσκαρ Πιστόριους έγραψε ιστορία ως ολυμπιακός και παραολυμπιακός αθλητής, όντας έμπνευση για πολλούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Έχει καταστήσει σαφές πως θα ήθελε να στείλει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ρίβα. Θα ήθελε να εκφράσει επίσης τις ευχαριστίες του σε όλους τους θαυμαστές του που τον στηρίζουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης, αλλά όπως είπαμε και στην αρχή, οι σκέψεις και οι προσευχές μας σήμερα πρέπει να είναι αποκλειστικά για την Ρίβα και την οικογένειά της, ανεξάρτητα από τις τρομερές και ειδικές συνθήκες που επιβάλλει αυτή η τρομερή, τρομερή τραγωδία».