Πολλά περισσότερα από όσα θεωρούνταν τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Κατά τη διάρκεια της βάρβαρης δυναστείας του Χίτλερ, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Εβραίοι υπολογίζονταν ότι είχαν δολοφονηθεί από τους Ναζί.

Πολλά περισσότερα από όσα θεωρούνταν τα θύματα του Ολοκαυτώματος
1'

Μία νέα έρευνα ωστόσο αποκάλυψε πως τα θύματα του Ολοκαυτώματος ενδέχεται να είναι πολλαπλάσια από όσα θεωρούνταν. Ερευνητές του Μουσείου Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ κατέγραψαν στο σύνολό τους όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα γκέτο που είχαν στηθεί από τους Ναζί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όταν ξεκίνησε την έρευνά της, η ομάδα υπολόγιζε να ανακαλύψει περίπου 7.000 σημεία, διασκορπισμένα στη Γηραιά Ήπειρο.Προς μεγάλη έκπληξή τους, οι ερευνητές ανακάλυψαν 42.500 στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάτι που σημαίνει πως τα θύματα του Ολοκαυτώματος ενδέχεται να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια!

Μιλώντας στους New York Times, ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Χάρτμουτ Μπέργκοφ, δήλωσε: «Ο αριθμός αυτός είναι τόσο υψηλότερος από αυτόν που αρχικά πιστεύαμε. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων το πόσο απαίσια ήταν η ζωή στα στρατόπεδα τότε, ο αριθμός που ανακαλύψαμε ωστόσο είναι πραγματικά απίστευτος».

Η ανακάλυψή τους περιλαμβάνει 30.000 στρατόπεδα δουλείας και 980 στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επίσης, αποτελείται από σημεία εκτελέσεων, καθώς και ιατρικά κέντρα, στα οποία οι Εβραίες γυναίκες εξαναγκάζονταν να κάνουν μαζικές εκτρώσεις, προκειμένου να εξαλειφθεί εξ ολοκλήρου το εβραϊκό γένος.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μία σειρά από χάρτες, που απεικονίζουν τα στρατόπεδα αυτά να εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν και τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται στη Γερμανία και την Πολωνία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή