Στο νοσοκομείο με φλεγμονή στα μάτια ο Μπερλουσκόνι

Στο νοσοκομείο θα διανυκτερεύσει ο επικεφαλής του Λαού της Ελευθερίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς διαγνώστηκε με ραγοειδίτιδα και στα δύο μάτια, φλεγμονή δηλαδή του ραγοειδούς χιτώνα.
1'

Όπως δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του Μπερλουσκόνι, Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, «δεν πάσχει από επιπεφυκίτιδα, αλλά από ραγοειδίτιδα και στους δύο οφθαλμούς. Δεν αποκλείουμε ότι μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι αύριο, ωστόσο προς το παρόν βρίσκεται σε day hospital».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνο, ο Τζανγκρίλο είπε πως η ραγοειδίτιδα από την οποία πάσχει ο Καβαλιέρε, «αν δεν φροντιστεί μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιώσεις στην όραση, οι οποίες μπορούν να γίνουν χρόνιες και να επηρεάσουν την κανονική λειτουργία του οφθαλμού».

Τόνισε, πάντως ότι ο πρόεδρος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρότι το περασμένο βράδυ υπέφερε από πόνους, φωτοφοβία και ενοχλήσεις στην όραση.
Ο μεγιστάνας του Τύπου, εξαιτίας των προβλημάτων στην όρασή του ακύρωσε τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή, καθώς και την συνάντησή του με τον Ιταλό υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, που είχε ορισθεί για σήμερα το απόγευμα.

Παράλληλα, οι δικηγόροι του ζήτησαν να αναβληθεί η σημερινή δικάσιμος για την υπόθεση Ρούμπι-Γκέιτ, στην οποία ο πελάτης τους κατηγορείται για συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι θεωρούσε αντιθέτως ότι δεν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς υποστήριζε ότι ο Μπερλουσκόνι «δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικό εύλογο κώλυμα».

Ωστόσο, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι η δικάσιμος αναβάλλεται για τις 11 Μαρτίου, καθώς «παρουσιάζεται ικανοποιητική ιατρική τεκμηρίωση».