Πρωτοσέλιδο η αυτοκτονία Ντεκτάς στα Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ

Η αυτοκτονία του εγγονού του Ραούφ Ντεκτάς πάνω από τον τάφο του πατέρα του, είναι το κύριο θέμα στις τέσσερις από τις πέντε τ/κ εφημερίδες.
3'

Άλλα θέματα αφορούν τις διαμαρτυρίες των Ελληνοκυπρίων εναντίων των νέων μέτρων και τις «εκλογές» για τη λεγόμενη δημαρχία του κατεχόμενου «δήμου» Λευκωσίας.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Αυτοπυροβολήθηκε πάνω από το μνήμα» αναφέρεται στον Τζιάν Ντενκτάς, εγγονό του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος βρέθηκε χθες τραυματισμένος κοντά στον τάφο του πατέρα του Ραΐφ Ντενκτάς. Η εφημερίδα κάνει λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Τζιάν Ντενκτάς μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Εγγύς Ανατολή, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η οικονομική κρίση στις ελεύθερες περιοχές έχει ως συνέπεια να αυξηθεί η αξιοπιστία των τραπεζών στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δηλώσεις του «υπουργού» οικονομικών Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είπε ότι κάποιοι Άγγλοι και Ελληνοκύπριοι του τηλεφώνησαν με σκοπό τις επενδύσεις στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι ο υποψήφιος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Δρ Σούφι Χιουντάογλου για τη λεγόμενη δημαρχία του «δήμου» Λευκωσίας, είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), υπό τον τίτλο «Τεταμένη αναμονή» γράφει ότι ο εγγονός του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, Τζιάν Ντενκτάς αυτοπυροβολήθηκε στην περιοχή της κοιλιάς κοντά στον τάφο του πατέρα του Ραΐφ Ντενκτάς. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κατάσταση του είναι κρίσιμη. Αλλού γράφει ότι η συνεδρία της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων τελικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Αναφέρει, επίσης, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε όπως οι τράπεζες μείνουν κλειστές μέχρι την Πέμπτη και ότι Ελληνοκύπριοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον των νέων μέτρων, αφήνοντας μπροστά από το κτίριο της Βουλής μαλλί προβάτων και κρατώντας πανό που έγραφαν «ρεζίληδες, έπεσαν οι μάσκες και των παλιών και των νέων». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στις 18 Μαρτίου τιμήθηκε η μνήμη των 40 «μαρτύρων» που πολέμησαν ενάντιων 500 Ελληνοκυπρίων το 1964 στις περιοχές Καζιβερά και Καλό Χωριό.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «τραγική απώλεια», αναφέρεται στο θάνατο του Τζιάν Ντενκτάς, εγγονού του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος βρέθηκε χθες τραυματισμένος κοντά στον τάφο του πατέρα του Ραΐφ Ντενκτάς. Ο Τζιαν Ντεκτάς φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο υποψήφιος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Δρ Σούφι Χιουντάογλου για τη λεγόμενη δημαρχία του «δήμου» Λευκωσίας, επισκέφθηκε την εφημερίδα και παρουσίασε τα σχέδια του για την πρωτεύουσα. Αλλού γράφει ότι οι μαθητές του τουρκοκυπριακού δημοτικού σχολείου της Πύλας αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των διαδικασιών στα οδοφράγματα.

Με τίτλο «Άφησε τον Ραϊφ και έφυγε», η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) αναφέρεται στο θάνατο του Τζιάν Ντενκτάς, εγγονού του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς. Αναφέρει ότι ο 37χρονος ο οποίος είχε χωρίσει με τη γυναίκα του, είχε μεγάλη αδυναμία στον 7χρονο γιο του Ραΐφ. Αλλού γράφει ότι Ελληνοκύπριοι μαζεύτηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής και διαμαρτυρήθηκαν εναντίων του Προέδρου Αναστασιάδη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας προειδοποιεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επικίνδυνο για την υγεία.