Ρουμανία: Η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση

Την εκτίμηση ότι, η Ρουμανία έχει την απαραίτητη δυναμική για να ξεπεράσει την κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλύσει τέσσερα προβλήματα, διατύπωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Aspen Romania Μίρτσεα Γκεοάνα, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών του Βουκουρεστίου.
1'

Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, είναι η αποκατάσταση της φήμης της χώρας στην παγκόσμια αγορά, ιδίως έπειτα από τα διατροφικά σκάνδαλα με το κρέας αλόγου και το γάλα με αφλατοξίνη που έπληξαν την εικόνα της Ρουμανίας, είπε ο κ. Γκεοάνα. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση αλλά και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να ξεκινήσουν διαφημιστικές εκστρατείες που θα έχουν στόχο την προσέλκυση επενδυτών και επισκεπτών, σημείωσε.

Το δεύτερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, που παραμένει μη ανταγωνιστική, όπως είπε ο κ. Γκεοάνα. Για την ανάκαμψη της οικονομίας, η Ρουμανία διαθέτει φυσικές πηγές ανάπτυξης, όπως την ενέργεια και τη γεωργία, πρόσθεσε.

Το τρίτο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού και το τέταρτο, η καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς και η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.