Έρχεται το πιο κρύο τριήμερο των τελευταίων 50 ετών

Διακόπηκε σήμερα η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σέλαφιλντ, στη βορειοδυτική Βρετανία, “για προληπτικούς λόγους” εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον σταθμό.
1'

“Ανταποκρινόμενοι στην σημερινή κακοκαιρία και στις δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες που ανακοινώθηκαν για το Σέλαφιλντ και γύρω από αυτό, διακόπηκε με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο η λειτουργία του σταθμού για λόγους πρόληψης”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Sellafield Ltd.

“Ένας πυρήνας κρίσης συστάθηκε για την διαχείριση αυτού του περιστατικού”, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία σημείωσε ότι η διακοπή της λειτουργίας του σταθμού δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο “εκτός των εγκαταστάσεών του, όσον αφορά το περιβάλλον και την πυρηνική ασφάλεια”.

Ο σταθμός του Σέλαφιλντ, ο οποίος ήταν ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στον κόσμο που λειτούργησε για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, σταμάτησε την παραγωγή το 2003.Πλέον χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων και την επεξεργασία εξαντλημένου καυσίμου.

Η περιοχή του Σέλαφιλντ πλήττεται από σφοδρούς ανέμους, οι οποίοι συνοδεύονται από χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις.Η κακοκαιρία προκάλεσε σήμερα σε πολλές περιοχές της Βρετανίας προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ ορισμένα σχολεία έμειναν κλειστά.