Δείτε λεπτό προς λεπτό τη διάσωση άνδρα από τις γραμμές του μετρό(vid)

Το πρόσωπο της ημέρας έγινε ο 32χρονος Κρίστοφερ Νάφελκ ο οποίος δεν δίστασε στιγμή να πηδήσει στις ράγες του μετρό για να σώσει έναν 63χρονο ο οποίος έπεσε από την αποβάθρα.
2'

Ο Νάφελκ ήταν καθισμένος στο παγκάκι της στάσης του μετρό στη Φιλαδέλφια όταν με την άκρη του ματιού του είδε έναν άνδρα να πέφτει από την αποβάθρα στις ράγες. Χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε προς το μέρος του, πήδησε μέσα στις ράγες και προσπάθησε να σώσει τον άτυχο άνδρα, γνωρίζοντας ότι σε λίγα λεπτά θα έφτανε ο συρμός.

«Με την άκρη του ματιού μου είδα ένα σώμα να πέφτει. Αμέσως πήδησα μέσα. Εκείνος πονούσε. Ήξερα ότι είχα λίγα λεπτά στη διάθεσή μου μέχρι να έρθει το επόμενο μετρό, όμως ειδοποίησα τον υπεύθυνο του σταθμού να σταματήσει την διέλευση των συρμών», δήλωσε ο Νάφελκ.

«Είχα βέβαια ένα πλάνο στο μυαλό μου. Αν ερχόταν το μετρό τότε θα κυλιόμουν από κάτω του, αλλά αν δεν τα κατάφερνα θα ζητούσα από κάποιον να πηδήσει μέσα και να μας βοηθήσει», συμπλήρωσε ο 32χρονος.
Στο μεταξύ, ο νέος άνδρας κρατούσε συντροφιά στον 63χρονο, ρωτώντας τον που πονά, αν έχει τραυματιστεί και καθησυχάζοντάς τον, κρατώντας το κεφάλι και τον λαιμό του σταθερά.

Άμεσα κατέφθασαν οι άνδρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι ανέσυραν τους δύο άνδρες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τύχη δεν έπαθαν ηλεκτροπληξία, όμως ο Νάφελκ δήλωσε σχετικά ότι «ήμουν 99,9% σίγουρος ότι δε θα με χτυπούσε το ρεύμα».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Νότια Φιλαδέλφια, χαρακτήρισε τον 32χρονο ήρωα και τόνισε πως «έτσι είναι οι πολίτες της Φιλαδέλφεια». Παραμένουν ακόμα άγνωστες οι αιτίες που ο ηλικιωμένος άνδρας έπεσε στις ράγες, όμως, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και η κατάστασή του παραμένει σταθερή. «Δεν με ευχαρίστησε, αλλά ξέρω ότι είναι ευγνώμων. Ξέρετε τι εννοώ, μέσα στην καρδιά μου πιστεύω ότι είναι ευγνώμων», συμπλήρωσε ο νεαρός.