Μπαν Κι Μουν: «Παρατράβηξε» η κρίση με τη Β. Κορέα

Διάλογο και διαπραγματεύσεις ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για να αποκλιμακωθεί η κρίση μεταξύ Βόρειας Κορέας από τη μια και Νότιας Κορέας και ΗΠΑ από την άλλη.

Μπαν Κι Μουν: «Παρατράβηξε» η κρίση με τη Β. Κορέα
1'


Μάλιστα, ο Μπαν Κι Μουν τόνισε ότι η κατάσταση έχει «παρατραβήξει». «Οι απειλές για πυρηνικό πόλεμο δεν είναι παιχνίδι. Η επιθετική ρητορική και επίδειξη στρατιωτικής ισχύος το μόνο που επιτυγχάνουν είναι αντίμετρα και τροφοδοτούν το φόβο και την αστάθεια», είπε ο Μπαν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Ανδόρα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Τα πράγματα πρέπει να ηρεμήσουν, καθώς η κατάσταση αυτή, που γίνεται χειρότερη από την έλλειψη επικοινωνίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν δρόμο που κανείς δεν θέλει να ακολουθήσει», πρόσθεσε ο Μπαν, προσφερόμενος να συνδράμει ώστε να αρχίσουν συνομιλίες μεταξύ των μερών.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ουδείς θέλει να επιτεθεί (στη ΛΔ Κορέας) εξαιτίας των διαφωνιών σχετικά με το πολιτικό της σύστημα ή την εξωτερική της πολιτική. Όμως φοβούμαι ότι οι άλλοι θα αντιδράσουν (. . .) σε οποιαδήποτε απευθείας στρατιωτική πρόκληση», ανέφερε ο Μπαν.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε ακόμη τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή