Όχι στο «άμεσο μέλλον» η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, μετά το δημοσίευμα νοτιοκορεατικής εφημερίδας, ότι έχει παρατηρηθεί αυξημένη κινητικότητας στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Πιονγκγιάνγκ.

Όχι στο «άμεσο μέλλον» η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας
1'


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου τόνισε ότι παρερμηνεύτηκε προηγούμενη δήλωσή του και πως «δεν υπάρχουν ασυνήθιστες κινήσεις που να υποδηλώνουν ότι (η Βόρεια Κορέα) επιθυμεί να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή» τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα.

Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την ειρήνη και όχι τον πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο ύστερα από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι λύση του πυρηνικού ζητήματος της Βόρειας Κορέας θα επιτευχθεί μόνο αν αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, έκανε σήμερα έκκληση στην Πιονγιάνγκ να αποφύγει κάθε «νέα πρόκληση» μετά την ανακοίνωση της Σεούλ ότι ο γείτονάς της προετοιμάζεται για τέταρτη πυρηνική δοκιμή και δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για μια νέα πυρηνική δοκιμή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή