Δημοσκόπηση δείχνει ξανά καγκελάριο τη Μέρκελ

Την απαραίτητη πλειοψηφία για το σχηματισμό κυβέρνησης συγκεντρώνει το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και οι δύο εταίροι του, για πρώτη φορά ύστερα από τουλάχιστον τρία χρόνια, σε νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Δημοσκόπηση δείχνει ξανά καγκελάριο τη Μέρκελ
1'


Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και οι βαυαροί εταίροι τους, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), εξασφαλίζουν το 41%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) το 6%, που τους φέρνει μαζί στο 47%. Πρόκειται για το καλύτερο συνδυαστικό αποτέλεσμα για τον παρόντα συνασπισμό της Μέρκελ εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, ανακοίνωσε το Forsa, που πραγματοποίησε την δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL.

Από την άλλη πλευρά, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) λαμβάνουν 23% και οι σύμμαχοί τους οι Πράσινοι το 14%. Το ποσοστό και των δύο κομμάτων είναι μειωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου.

Το Αριστερό Κόμμα εξασφαλίζει το 9%.

«Αν το SPD διέθετε έναν χαρισματικό υποψήφιο για την καγκελαρία, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα για την Μέρκελ», σχολίασε ο επικεφαλής του συγκεκριμένου ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Μάνφρεντ Γκέλνερ, αναφερόμενος στον επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος Πέερ Στάινμπρουκ, πρώην υπουργό Οικονομικών.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία είναι προγραμματισμένες για τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:04ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται το WiFi στο Μετρό