Ολλανδία: Άγνωστος απειλεί ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολείο

Κλειστά έμειναν τα σχολεία στην πόλη Λέιντεν της δυτικής Ολλανδίας, με πάνοπλους αστυνομικούς μπροστά από τις εισόδους τους, μετά από την απειλή ενός αγνώστου ότι θα ανοίξει πυρ σε κάποιο σχολείο.
1'


Τα δευτεροβάθμια σχολεία στην πόλη Λέιντεν είναι περίπου 20. Η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε χθες το βράδυ να κλείσει τα σχολεία, για «προληπτικούς λόγους».

Η απειλή αναρτήθηκε σε αμερικανική ιστοσελίδα: «Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές. Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη, η οποία ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9 χιλιοστών». Ο αποστολέας της απειλής, ο οποίος εικάζεται ότι είναι μαθητής, εξηγεί ότι χρησιμοποίησε τον ιστότοπο αυτό για να μην μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τα ίχνη του.

Η ολλανδική αστυνομία ενημερώθηκε από την ελβετική και ακολούθησαν επαφές με το FBI. Ο άνθρωπος που έγραψε το απειλητικό μήνυμα δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Μια προηγούμενη απειλή είχε αναρτηθεί το 2009 στην ίδια ιστοσελίδα από έναν 18χρονο, ο οποίος είχε απειλήσει ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολείο της πόλης Μπρέντα στη νότια Ολλανδία. Ο νεαρός, ο οποίος είχε συλληφθεί αμέσως, είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για «φάρσα».